a

Yeşiltaş’ın seçim tahmini tuttu

1 Kasım erken genel seçimlerinden AK Parti’nin büyük bir zaferi çıktı.

 

7 Haziran genel seçimleri sonrası sandıktan tek başına iktidar çıkmamış, koalisyon görüşmeleri sonrası da hükümet kurulamamıştı. Türkiye 1 Kasım’da tekrar sandık başına gitti ve seçimden Adalet ve Kalkınma Partisi %49 oyla birinci parti çıkarak iktidar oldu.

 

Emin Haber olarak 7 Haziran’dan 1 Kasım tarihine kadar sokağın ve iş dünyasının nabzını yoklayarak, 1 Kasım’da ne olur? Sorusunu yöneltmiştik. Görüştüğümüz vatandaşlar bir tahminde bulunarak, Ak Parti’nin yüzde 43 oy oranında oy alacağı tahmininde bulunmuşlardı.

 

İsmetpaşa Mahallesi’nde ikamet eden işadamı Hikmet Yeşiltaş, 1 Kasım öncesi yaptığımı söyleşide AK Parti’yi %47-50 bandında göstererek en yakın tahmini yapmıştı. MHP ve HDP’nin oy düşüşü yaşayacağını belirten Yeşiltaş’ın seçim tahmini tuttu.

 

Yeşiltaş kendisiyle yaptığımız söyleşide şu tahminlerde bulunmuştu.

 

“1 Kasım seçimlerinde Ak Parti yüzde 47-50 arası oy oranı ile tek başına iktidar olacak. CHP bu seçimde oyunu yükseltecek. MHP’nin ise oy düşüşü yaşayacağını düşünüyorum. HDP ise yüzde 10-11 arası bir oy oranı ile barajı aşar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP ve HDP’den Tebrik

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.