a

Zübeyde Hanım’da Minik Mucitler TÜBİTAK Fuarı Düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bütün ilk ve orta öğretim ile liselerde düzenlenen, ‘TÜBİTAK BİLİM FUARI’ geleceğin bilim insanlarının icat heyecanına sahne oldu.

Sultangazi Zübeyde Hanım kahraman maras web tasarım Ortaokulunda düzenlenen ‘TÜBİTAK BİLİM FUARI’na Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi Belediyesi Özel kalem Müdürü Adil Dayıoğlu,  Zübeyde Hanım mahallesi Muhtarı Ziya Şahin ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Okulun bahçesine kurulan stantlarda projelerini sergileyen minik mucitler, hayatımızı kolaylaştıracak icatlardan, dünyamızın geleceği için enerji tasarrufundan, doğal hayatın korunmasına kadar birçok projeyi bilim meraklılarına tanıttılar.

zübeyde hanım ortaokul tübitak (3)

“DOĞAL HAYATI BİR VİRÜS GİBİ DÜNYAYA YAYACAĞIZ”

Minik mucitlerden bir tanesi projesini gazetemiz Gözlem’e anlatırken, “Teknoloji bir virüs gibi dünyamızı sarıyor ve buda bizim yaşam alanlarımızın gittikçe yok olmasına neden oluyor. Biz doğayı ve doğal yaşamı bir virüs gibi yayarak, doğal hayatı kurtarmayı hedefliyoruz” diyerek, dünyanın geleceği ile ilgili olarak duyduğu kaygıyı dile getirdi.

“İÇME SULARININ AZALMASI BÜYÜK TEHDİT”

Bir başka projede başka bir minik mucidimiz, “Her geçen gün içme sularımız azalıyor ve buda insan yaşamını tehdit ediyor. Biz kullanılan suları arıtarak yeniden kullanıma sunmak ve bunu yaparken de elektrik enerjisi üretmeyi hedefledik ve bununla ilgili olarak bir proje hazırladık.” Diyerek, belki de insanlık için büyük bir icat olacak projesini anlattı.

Öğrencilerin projelerini tek tek inceleyen katılımcılar ve okulun küçük mucitleri daha sonra okul bahçesine kurulan sahnenin üzerine çıkan arkadaşlarının müzik ziyafetini dinleyerek, bu önemli günü eğlenerek bitirdiler.

zübeyde hanım ortaokul tübitak (5) zübeyde hanım ortaokul tübitak (6) zübeyde hanım ortaokul tübitak (8)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazispor Kongresinde Kimler Oy Kullanacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.