a

Yunus Emre Mahalle Muhtarlığı Nerede?

Yunus Emre Mahallesi sakinleri geçtiğimiz ay ikametgâh senedi almak için muhtarlığa gittiklerinde enteresan bir manzarayla karşılaştılar, Çünkü muhtarlık binası yerinde yoktu.

5 YILDA, 4 KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Son 5 yıl’da tam 4 kez kimliği belirsiz şahıslar tarafından saldırıya uğrayan Yunus Emre Muhtarlığı, son saldırıda tamamen yanmıştı. 2015 yılının son huzur toplantısında endişe ve tedirginliğini dile getiren Yunus Emre Mahalle Muhtarı Murat Tanrıverdi, muhtarlık binasına koruma talep etmişti. 2016 Ocak ayında gerçekleşen son saldırıda tamamen yanan Muhtarlık binası kullanılmaz hale gelmişti.

yunus-emre-mahalle-muhtarlığı

MUHTARLIĞI EVİNE TAŞIDI

Saldırının ardından muhtarlık hizmetlerini evinde hizmet vermeyi düşünen Muhtar Tanrıverdi, kısa bir süre sonra bu durumun düşündüğünden daha zor olduğunu gördü. “Muhtarlık binası tamamen yandıktan sonra durumu Sayın Kaymakamımıza bildirerek, muhtarlık hizmetini artık evimde vermeyi düşündüğümü bildirdim. Evime bir modem kurarak, mahalle sakinlerine bir süre evimden hizmet vermeye çalıştım. Ancak ne var ki daha sonra bu durumun düşündüğümden daha zor olduğunu anladım” diyen Muhtar Tanrıverdi, çaresizliğini bu kelimelerle dile getiriyor.

İMDADA YİNE MAHALLELİ YETİŞTİ

Evinden hizmet veremeyeceğini anlayan Muhtar Tanrıverdi kara kara düşünürken, mahallede ikamet eden bir hemşehrisi Tanrıverdi’nin imdadına yetişti. Binasının altında, içerisinde büro mobilyalarının da bulunduğu ve kullanmadığı bir dükkanı olduğunu söyleyen mahalle sakini, Tanrıverdi’ye yeni muhtarlık makamı olarak bu dükkanı önerdi. Tanrıverdi, “Muhtarlık hizmetini artık veremez bir hale geldiğimiz anda imdadımıza mahallemizden bir hemşehrimiz yetişti. Eski muhtarlık binamıza yakın, içerisinde büro mobilyaları bulunan ve kendisinin kullanmadığı bir dükkanı olduğunu söyleyen bu hemşehrimiz, muhtarlık hizmetleri vermemiz için bizlere kapılarını açtı.” Dedi.

yunus-emre-mahalle-muhtarlığı-

YENİ MUHTARLIK NEREDE?

Yunus Emre Mahallesi 1403/2 Sokak No: 10/A’da hizmet vermeye başlayan muhtarlık binası şimdilik kalıcı olacağa benziyor. Eski muhtarlığın bulunduğu park ise Sultangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çocuk oyun alanına dönüştürülüyor.

yunus-emre-mahalle-muhtarlığı-3

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cebeci Mahallesi’nde Banka Soygunu