a

Yeni çipli kimlik kart başvurularında yoğunluk oluştu

Sultangazi’de çipli kimlik kartına başvurmak isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu.

Yeni kimlik kartı başvuruları, Türkiye genelinde olduğu gibi Sultangazi’de de başladı. Çipli kimlik kartları başvurularının alınmasıyla beraber Sultangazi Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk meydana geldiği gibi bazı saatlerde ise uzun kuyruklar oluştu.

2017 yılında Nüfus Müdürlüğü çalışmalarının normalden biraz daha yoğun geçeceğini belirten İlçe Nüfus Müdiresi Şerife Demirci, Çipli Kimlik kart başvurusu alınan vatandaşların kimlik bilgileri, biyometrik verileri olan parmak ve avuç içi izleri sistem üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildiğini, genel müdürlükçe de basımı yapılan Çipli Kimlik Kartı, kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT kargo aracılığıyla gönderileceğini söyledi.

Çipli kimlik kartı için kuyrukta beklediklerini dile getiren vatandaşlarsa, yeni kimliklerini bir an önce almak istediklerini dile getirdi.

Çipli kimlik kartını almak için başvuruda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, “Vatandaşın ilk günlerde bu kadar yoğun ilgi göstereceğini tahmin etmiyorduk. Nüfus Müdürlüklerine yapacağımız memur katkısıyla vatandaşı daha az bekleterek inşallah bunu çözeceğiz.” dedi.

Yatalak ve hastaların başvurusu evlerinde alınacak

Öte yandan, Nüfus Müdürlüğüne gelmeye durumu müsait olmayan vatandaşların başvuruları ise Nüfus Müdürlüklerince görevlendirilen personellerce evde alınacak.

IMG_2144 (1) IMG_2146 IMG_2147 IMG_2148

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de çipli kimlik kartı dağıtımı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.