a

Yazar Müfit Yüksel AKYAD’ın Seminerinde Konuştu

Sultan OĞUZ’un Haberi… Başkanlığını Orhan Güzelaydın’ın yaptığı Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği’nin her ay farklı konu ve konuklarla düzenlediği seminerlerin bu ayki konuğu “İslamsız Kürdistan Hayali ve Ortadoğu” kitabının yazarı Müfit Yüksel oldu.

AKYAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığının seminerde konuşan Yüksel, Ortadoğu’nun bir kaosa doğru gittiğini söyledi. AKYAD’ın düzenlediği seminerde bugün Ortadoğu’da yaşanan çalkantıları, tarihi perspektif içerisinde anlamlandırarak geleceğe yönelik ufuk açıcı serimler ortaya koyan Yüksel, Ortadoğu’nun şekillenmesinde önemli bir rol oynamaya başlayan Kürtlerin, bu rollerinin nasıl olması gerektiği üzerinde açıklamalarda bulundu.

Yazar Müfit Yüksel

“Adı ne olursa olsun, bir kısım güçler, İslâmiyet’i, Anadolu ve Mezopotamya’dan tümü ile söküp Arap Yarımadası’na kovmak ve oraya hapsetmek istiyor.” Diyen Müfit Yüksel, “Irak parçalanır ve Bağdat Şiî egemenliğine geçerse, Türkiye, güneyinden de sarılmış olacağından İran’la savaş kaçınılmaz hâle gelecek. Vekalet savaşı değil, fiili ve doğrudan bir savaş. Bütün komşularıyla düşman hâle gelmiş ve bu düşmanlara karşı İsrail ve Batı’yla ölümüne ittifak eden bir Kürdistan düşünülüyor. Batı destekli Büyük Kürdistan, ikinci İsrail’den başka bir şey olmayacak. Ankara’daki sistem aynısıyla kaldıkça sistemin kendi muadilini Diyarbakır’da üretmesi kaçınılmazdır. Ulus devletten çıkılması lazım. Burası bir imparatorluk bakiyesi ve bu bakiyenin mantığı üzerinden yeni bir yapılanma lazım. Nihayetinde bu ümmet, Hz. Osman ve Hz. Ali’nin sıyanet ve hürmetini tutmadı, birini Mısırlı isyancılara, diğerini de Haricilere yem etti. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde bu hürmetsizlik vardır.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultançiftliği’nde kahvehaneye silahlı saldırı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.