a

Yaz Geliyor, Sultangazililer Tedirgin

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yine Sultangazi sakinleri taş ocaklarından ve maden taşıyan kamyonların çıkarttığı tozlardan mağdur olmaya başladı. Sultangazi sakinlerinin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla dile getirdikleri rahatsızlığın boyutları ise gerçekten ürkütücü.

Tozdan en çok etkilenen Cebeci Mahallesinde, özellikle çocuk ve yaşlıların üst solunum yolları ile alakalı sağlık sorunları yaşadığı ve tozdan dolayı evlerinin camlarını açamadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinin bu şikayetlerine çözüm önerisi Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’dan geldi.

“OCAKLAR ÜRETİM OLARAK ARTIK SONA GELİNDİ”

Taş ocaklarının üretim olarak artık sona geldiğini belirten Altunay, tozun en çok maden taşıyan kamyonlardan kaynaklandığını söyledi. Altunay,  “Sultangazi taş ocaklarının kuruluşu 1960’lı yıllara dayanıyor.

“İMAR YANLIŞLIKLARI YAPILMIŞ”

Verilen imarla yerleşim bu ocakların artık dibine kadar gelmiş. Keşke geçmişte yerleşim noktasında imar verilmemiş olsaydı. Taş ocaklarıyla, yerleşim alanlarını sadece bir yol ayırıyor. Taş ocaklarının tozu sadece Sultangazi’yi değil, İstanbul’u rahatsız ediyor. Tabi ki bunun mutlaka önlenmesi lazım. Taş ocakları ile ilgili daha önce 3 defa kapatma kararı alındı. Ama biliyorum ki, alttaki bu madenin değeri ve İstanbul’un buna ihtiyacı noktasında ki sorundan dolayı bazı tedbirler alınarak işlemeye devam ediyor.

“ALTERNATİF YOL PROJEMİZ VAR”

Şu anda tozun yüzde 50’sinin taş ocaklarından çıkan kamyonlardan çıktığını belirledik. Ve büyükşehir belediyemizle birlikte bir proje geliştirdik ve bu proje bitti. Kamyonların yol güzergahını tamamen değiştiriyoruz. Buda yüzde 50 tozun azalması demek olacak. Ama bu sorunun tamamen bitmesi gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Bu manada hükümetimizle görüşmelerimiz devam ediyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Şafak Operasyonu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.