a

Ümmetin Renkleri Esenler’de Buluştu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Ümmetin Renkleri Buluşmaları” kapsamında 18 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 62 öğrenci ile bir araya geldi. Başkan Göksu , insanlığın vicdanı haline gelen Türkiye’nin aynı zamanda sığınılacak bir liman da olduğunu söyledi.
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF)’nin Hindistan’dan Uganda’ya, Pakistan’dan Somali’ye, Sırbistan’dan Gana’ya kadar 18 ülkedeki medreselerinde eğitim gören öğrenciler ve hocaları, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun konuğu oldu.
Başkan Göksu ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerin bir araya geldiği yemekli toplantıya, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve İDDEF Genel Koordinatörü Mehmet Turan da katıldı. İDDEF’nin çalışmalarını konu alan tanıtım filmi ile başlayan program Ugandalı bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

BN0O4903
TÜRKİYE İNSANLIĞIN VİCDANI OLDU

Toplantıda 4 kıtadan gelen öğrencilere hitap eden Başkan Göksu, Türkiye’nin tarihten gelen gücüyle bugün insanlığın vicdanı haline geldiğini söyledi. “600 yıl yeryüzünde adaletle hüküm sürmüş Osmanlı’nın torunlarıyız” dileyen Başkan Göksu, şöyle konuştu; “Sizler gibi bizler de son yüzyılda zihinsel saldırılara maruz kaldık. İnançlarımızdan ve değerlerimizden uzaklaştırılmaya çalışıldık. Bugün ise çok farklı bir Türkiye var. Sizleri burada ağırlamaktan şeref duyan bir Türkiye’deyiz. Ülkemiz bugün insanlığın vicdanı haline geldi. İnsanlığın sığınacağı bir liman oldu. Bugün ülkemizde sadece iki milyon Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz”.

BN0O4913
Toplantıda İDDEF Genel Koordinatörü Mehmet Turan ve eğitmen Suriyeli Muhammed Mesud da konuşmalarında yaptıkları çalışmalara değindiler. AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da selamlama konuşması yaparak öğrencilere hoş geldiniz dediler.

BN0O4881
İDDEF tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Ümmetin Renkleri Buluşmaları” kapsamında Türkiye’de bulunan 62 öğrenci daha İstanbul’dan önce Sakarya, Balıkesir, Eskişehir ve Ankara’da çeşitli programlara katıldılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Bolu’da akılalmaz kaza: Bebeği yaktılar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.