a

Türkiye Şampiyonası'nda Sultangazili Sporcu

Büyükler, gençler ve bayanlar olmak üzere üç kategoride gerçekleşen turnuvaya, ülke genelinden 510 sporcu katıldı.  5 Nisan'da başlayan turnuva, 13 Nisan Pazar günü yapılan final maçıyla sona erdi.  Turnuvaya, dünya şampiyonu olan Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel, Lütfü Çenet, Tolgahan Kiraz, bayanlarda ise dünya üçüncüsü Gülşen Değener gibi sporcularun yanı sıra Sultangazili Hasan Şahin'de gençler kategorisinden katılarak ilçemizi temsil etti.

Turnuvaya Sultangazi'den katılan Hasan Şahin'i Eminhaber.org Genel Yayın Yönetmeni Emin Yeşil yalnız bırakmadı. Turnuva öncesi sitemize konuşan Hasan Şahin, Türkiye Şampiyonasına ikinci kez katıldığını söyledi. 2003 yılından bu yana bilardo sporu ile ilgilendiğini söyleyen Şahin, Sultangazili işadamlarından ve Sultangazi Belediyesi'nden destek istedi.

Geçen yıl katıldığı Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nı dördüncü olarak tamamlayan Hasan Şahin, Sultangazi'de Sultangazispor Taraftarlar Derneği Başkanı Salih Çiçek'in işletmeciliğini yaptığı Rüya Bilardo Salonun da turnuvalara hazırlandığını ve antremanlarını bu salonda yaptığını ifade etti. Rüya Bilardo Salonu'nu evi gibi gören Şahin, “Ahmet Tanrıverdi, Salih Çiçek, Hamza Çiçek ve ailemin detekleriyle bugünlere geldim. Özellikle ailemin desteği bana her zaman güç vermiştir” dedi.

Sultangazi'de düzenlenen bir Bilardo Turnuvası'nda birinci olduğunu belirtten Hasan Şahin, bilardoya nasıl başladığını ise şu sözlerle anlattı;


 
“Bilardo merakım ilkokul döneminde başladı. İlkokula giderken beni salon içerisine almayan bir bilardo salonu işletmecisi vardı. Bende ısrarla o bilardo salonuna girmeye çalıştım. Ve ilk girdiğimde Amerikan oyunu ile bir açılış yapmam istendi. Ve ben o ilk oyunumda ıstakayı çıtlatmıştım. Devamında ise salondan kovuldum.Kovulduğum salona 1 sene sonra tekrar girmeyi başardım. Ve bilardoya başladım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Latif Doğan'dan Mesaj

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.