a

Topkapı Sarayı’nda Meyhane Müziği

YUNANİSTAN, Kıbrıs ve Türkiye üzerindeki emellerini hâlâ sürdürürken, medeniyetimizin bize emanet bıraktığı eserlerde ise Yunan meyhane müziği çalınıyor.

Ecdadımızın izlerini taşıyan yerleri gezmek için aileleriyle Topkapı Sarayı’na giden vatandaşlar, sarayın içerisindeki bir mağazada Yunan meyhane müziğini duyunca şaşkına döndü. Mağaza yetkilisini uyaran vatandaşların aldığı cevap ise daha da şaşırdı. Yetkilinin, “Dediğinizi dikkate alıp şikâyeti iletiriz ama bize gelen CD’leri çalmak durumundayız” demesi sarayı gezenleri daha da çileden çıkardı. Daha önce de sarayda şarap firmasının sponsorluğunda İdil Biret konseri verilmişti.

“Bu yunan hayranlığı ne” demezler mi?

Gazetemize açıklamalarda bulunan duyarlı bir vatandaş, “Topkapı Sarayı’ndaki kaftan, balta, sürahi ve onlarca şeyin replikalarının satıldığı; tamamen ülkemiz kültürünün ve geçmişimizin tanıtıldığı bu yerde nasıl bir aşağılık kompleksi ve nasıl bir müzikal fakirliktir ki Yunan meyhane müziği çalınabiliyor? İçeride Yunan turistlerin de olduğunu düşünün. Onlara bu gururu yaşatmak için bir tek burası mı kalmalıydı? Belki son yer burası mı olmalıydı. İçeriye giren Amerikalı, İngiliz ve Alman turistler ne hisseder bunu duyduklarında? Herhalde çalacak bir şey yok ve Yunan hayranlığı ile bu fon müziğini çalıyorlar demezler mi?” dedi.

Müze politikamız yok mu?

Sözlerinin sonunda yetkililere seslenen duyarlı vatandaş “Müzelerin sanat danışmanları, bilim kurulu ve bilim danışmanları yanında bir de müze politikaları olmalıdır. Ülkemizde müze politikası olmaz ise oluşacak bu tür rezil durumlarda ne şikâyet edecek merci bulabiliriz ne de şikâyetimizin bir sonucu olur. Ben, bu şikâyeti siz yetkililerden vatanını, milletini ve dinini seven, mukaddesatına saygı duyan bir Türk Akademisyeni olarak iletiyor en kısa sürede şikâyetimin soruşturulmasını ve gerekli tasarrufun yerine getirilmesini arz ediyorum. Eğer bu ülkede milli mukaddesat ve muhayyileden bihaber monşerleri eleştiriyorsak, bürokratik ve kurumsal yerleri işgal eden monşerlere de el atılmalı ve onların yerine bilinçli, entelektüel ve “canım o müzik de orada çalsın işte ne olur” demeyen kimselerle çalışmak elzemdir” şeklinde konuştu.

Yunanistan Kıbrıs’ı Unutma Tabelaları Asıyor

YUNANİSTAN’A tam olarak 42 kez gittiğini belirten duyarlı vatandaş, “Eskiden sınıra koydukları Kıbrıs haritasında yukarısından kan damlayan Kıbrıs haritası altında, Remember Cyprus (Kıbrıs’ı hatırla, Kıbrıs’ı unutma) yazarlarken bununla da yetinmeyip tabelayı Kavala şehrinde meydana bakan Türkler’den kalma bir binaya da koydular. Ayrıca bu tabela İpsala’dan girdikten itibaren toplam 6 ayrı yerde daha var. Bu, ekonomik krizlerle boğuşan bir ülkenin batmakta iken dahi yaşattığı politikasıdır” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Furkan Doğan’ın İsmi Sultangazi’de Yaşayacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.