a

Taş Ocaklarının Tozu Sadece Sultangazi’yi Değil, İstanbul’u Rahatsız Ediyor

KALİTESİ YÜKSEK BİR SULTANGAZİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Beyaz Tv’de Tahir Sarıkaya’nın sunduğu “Uyan Türkiyem” programına katılan Başkan Altunay kendisine yöneltilen soruları içenlikle cevap verdi. Tahir Sarıkaya’nın “Sultangazi’nin en büyük sorunu nedir?” sorusuna, “İmaj sorunuydu” diyen Başkan Altunay, “7 Yıl önce biz göreve seçildiğimizde Sultangazi’nin en büyük sorunu imaj sorunuydu. Göreve seçildiğimizde ilk önceliğimiz bu imaja ortadan kaldırmaktı. 7 yıl önce imaj sorunu olan Sultangazi bugün artık farklı şeylerle anılıyor. Biz artık kent ormanlarımızla, İstanbul’un en büyük belediye binasıyla, yapımı devam eden 600 yataklı devlet hastanesi ile anılıyor. Gelecekte ulaşım sorunu olmayan yeşil bir Sultangazi olarak anılacağız. Bundan sonraki süreçte ise yaşam kalitesi daha yüksek bir Sultangazi için çalışıyoruz. Bu manada yoğun adımlar atıyoruz. Koyduğumuz hedeflere hergün bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşımızda ilçemizdeki değişimi, gelişimi görüyor.” Dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI EĞİTİMDEN SORUMLU DEĞİL” DİYEMEYİZ

5 yılda Sultangazi’de Belediyenin katkılarıyla 27 okul yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Cahit Altunay, programda kendisine yönelik bir öz eleştiride de bulundu. Altunay, “Hükümet Ak Parti, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti, İlçe Belediyesi Ak Parti. Bir ikbal dönemi yaşanıyor. Gerçekten çok ciddi bir hizmet süreci yaşanıyor. Eğer Sultangazi bundan gereği kadar nasiplenmez ise, gereği kadar bu hizmetleri almaz ise kendimi birinci sırada sorumlu hissederim. ‘Bizim bu süreçte bu hizmetleri getirmemiz gerekiyor’ diye mutlaka kendimizi sorgularız. Ama bugün o 100 kişilik sınıflara baktığımızda, bugün 40’ın altına düştü. Hedefimiz, bu sayıyı 25’e düşürmek. ‘Belediye Başkanı eğitimden sorumlu değil’ diyemeyiz. Belediye olarak bizler yer temininde bulunuyor, projenin takipçisi oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

CbusdMuWEAAfgXc

TAŞ OCAKLARININ TOZU SADECE SULTANGAZİ’Yİ DEĞİL, İSTANBUL’U RAHATSIZ EDİYOR

Programda izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Başkan Altunay, Taş Ocakları ilgili gelen soruya, “Sultangazi taş ocaklarının kuruluşu 1960’lı yıllara dayanıyor. Bugün verilen imarla yerleşim bu ocakların artık dibine kadar gelmiş. Keşke geçmişte yerleşim noktasında imar verilmemiş olsaydı. Taş ocaklarıyla, yerleşim alanlarını sadece bir yol ayırıyor. Taş ocaklarının tozu sadece Sultangazi’yi değil, İstanbul’u rahatsız ediyor. Tabi ki bunun mutlaka önlenmesi lazım. Taş ocakları ile ilgili daha önce 3 defa kapatma kararı alındı. Ama biliyorum ki, alttaki bu madenin değeri ve İstanbul’un buna ihtiyacı noktasında ki sorundan dolayı bazı tedbirler alınarak işlemeye devam ediyor. Şu anda tozun yüzde 50’sinin taş ocaklarından çıkan kamyonlardan çıktığını belirledik. Ve büyükşehir belediyemizle birlikte bir proje geliştirdik ve bu proje bitti. Kamyonların yol güzergahını tamamen değiştiriyoruz. Buda yüzde 50 tozun azalması demek olacak. Ama bu sorunun tamamen bitmesi gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Bu manada hükümetimizle görüşmelerimiz devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

METRİS KAVŞAĞINDAN BENDE MUZDARİBİM

Kamuoyunda metris kavşağı olarak bilinen ve özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığıyla vatandaşı çileden çıkaran Tem otoyolu-Sultangazi sapağını da değinen Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu konuda kendisinin de muzdarip olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu sorunla ilgili görüştüğünü söyleyen Başkan Altunay, “Sapağın genişlemesi ilgili bir proje var. Fakat bu genişlemenin yetmeyeceğini düşünüyorum. Biz Karayolları Bölge Müdürlüğünden Sultangazi’ye yeni bir giriş için müracaatta bulunduk. Elma bahçesi denilen yerden ilçemize giriş verilmesi için çalışıyoruz. Bu tamamlandığında bu sorun ortadan kalkacak.” Diye konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi’nden Dost Eli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.