a

Suriyeliler Geleceklerini Ülkemizde Kalmak Üzere Şekillendiriyorlar

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Radyo A’da yayınlanan “Meclis Durağı”nın canlı yayın konuğu oldu. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda program sunucusu Hande İpekgil’in sorusunu cevaplayan Erdem, “Terör başlı başına sadece silahını eline almak, bir yerelere ateş etmek yada bomba atmak değildir.  Terörü desteklemekte suçtur. Bunu önlemenin bir koşulu var. Oda tamamıyla mücadele etmektir.“ dedi.

Radyo A’da canlı olarak yayınlanan “Meclis Durağı” adlı programın canlı yayın konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisini “Doğuştan Ülkücü” olarak tanımlayan Milletvekili Arzu Erdem, sürekli halk ile iç içe olduğunu belirterek, seçimlerden sonra telefon numarasını değiştirmediğini ve hiç kimseden telefon numarasını gizlemediğini söyledi.

img_9289

“TERÖRÜ DESTEKLEYENLERE HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLMELİDİR”

Program sunucusu Handan İpekgil’in gündeme ilişkin sorularını içtenlikle cevaplayan Erdem, Milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren anayasa değişiklik teklifi ile ilgili, “Ülkemizin en büyük sorunu terör. Bu sorundan dolayı da ekonomi büyük bir kayıp yaşıyor. MHP olarak başından beri terörle müzakere edilmemesi gerektiğini aksine terörle mücadele edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Bu manada çözüm sürecinin bir çözülme, bir ayrışma, bir felaket, bir ihanet süreci olacağını söyledik. Ve bugün gördük ki, sonuç buna geldi.

Terör başlı başına sadece silahını eline almak, bir yerlere ateş etmek yada bomba atmak değildir.  Terörü desteklemekte suçtur. O terör örgütünü desteklemekte bir suç. Hatta o terör örgütüne terör örgütü diyememekte bir suç. Teröre bulaşmış olan, teröre destek vermiş olan, terörle ilişiklenen herkesin mutlaka dokunulmazlıkları kaldırılmalı, dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra yargılanmalı, bunlara hak ettiği ceza verilmelidir.  Çünkü ha teröristsin, ha terörü desteklemişsiniz. Hiçbir farkı yok. Bunun adı kısacası vatana ihanettir. Bunu önlemenin bir koşulu var. Oda tamamıyla mücadele etmektir.” İfadelerini kullandı.

“SURİYELİLERE ARTIK MİSAFİR DİYEMEYİZ”

MHP Milletvekili Arzu Erdem ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ile ilgili kendisine yöneltilen soruya ise, “Mevcut iktidar partisi tarafından mülteciler misafir olarak adlandırılıyorlar. Ama misafirliğin de bir süresi vardır. Sınır kapılarımız mevcut iktidar tarafından kontrolsüzce açıldığı için şu an ülkemizde yaklaşık 3 milyon civarında Suriyeli var. Ve Suriyeliler ülkemize geldikten sonra 600 Bin doğum yaptılar. Ülkemize gelen mülteciler artık misafir değiller. Çünkü onlar burada doğum yaptı, ikamet etmeye başladılar, iş kurdular, eğitim görüyorlar, geleceklerini ülkemizde kalmak üzere şekillendiriyorlar. Bunlara artık misafir diyemeyiz.” Diye cevapladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İstanbul’da Bombalı Araç Alarmı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.