a

İmam Hatip Davası Konuşuldu

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Onursal Başkanı İbrahim Sönmez İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin konuğu oldu.

 

Nedim Abi başkanlığındaki İstanbul Suriçi Grubu Derneği ÖNDER Onursal Başkanı İbarih Sönmez’i ağırladı. Her hafta Çarşamba günü “Cep Toplantıları”nda tanınmış isimleri konuk alarak gündeme ilişkin fikir-alşıverişinde bulunan Suriçi Grubu’nun bu haftaki konuğu İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Onursal Başkanı İbrahim Sönmez oldu.

suriçi grubu_

“Cep Toplantıları”nın bu haftaki konuğu olan Söznmez, İmam Hatip Liselerini İstiklal Mücadelesinin bir sembolü olarak gördüğünü belirtti. Sönmez, “Ayrıca İmam Hatip davasını bu milleti yok etmenin önünde direnişin bir sembolü olarak görüyorum. İmam Hatİpler ülkemizde bir sembol olmuştur. Bende bu sembolü çok önemsiyorum.  Bu okulların büyümesi, gelişmesi için verdiğim çaba ve gayretin sebebide budur.” Dedi.

suriçi grubu

Bazı hocaların ‘İmam Hatipçilik’ yaptıklarını söyleyen ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Sönmez, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmam Hatip Liselerinde özgür ve özgür bireylerin yetiştiğine dikkat çeken Sönmez, İmam Hatip okullarını kullanarak ‘İmam Hatipçilik’ yapanları hoş karşılamadığını ifade etti.

 

İstanbul Suriçi Grubu Derneği Başkanı Nedim Abi ise ÖNDER Başkanı İbrahim Sönmez’in anlattıklarından dolayı hüzünlediğini belirterek, “Allah hizmetten ayırmasın inşallah” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi-Arnavutköy metrosu geliyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.