a

SUMDER Site-Der Yönetimini Ağırladı

Ziyarette konuşan Site-Der Başkanvekili Remzi Yılmaz, Cumhuriyet Mahallesi siteler mevkisinin 6 Şubat 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edildiğini hatırlatarak, “Mahalle halkı olarak 15 günlük süreç içerisinde 700 kişiyle alınan bu karar doğrultusunda Çevre Bakanlığına itiraz ettik. Bakanlar Kurulunun kararının iptali içinde 255 kişi ile dava açtık. Dava süreci devam ediyor. O tarihten bu yana mahalle sakinleri olarak çeşitli eylemler yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Mahallemizin riskli alan ilan edilmesi bizim elimizi ve kolumuzu bağlıyoruz. Bizim isteğimiz riskli alanın kaldırılmasıdır. Site sakinleri olarak bizler şu anda yapılan projenin içerisinde yokuz. Bize hiçbir şey sorulmuyor. Orada yaşayan bir insan olarak yapılan her şeyi bilmek hakkımız. Sultangazi Müteahhitler Derneği olarak sizin burada bir gücünüz var. Eğer orada bir yapılaşma olacaksa halkın içinde olmalı ve halkın karar vereceği bir zeminin oluşturularak yapılması gerekiyor.” dedi.

Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade ederek kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını söyledi. Derdiyok, “Lakin kentsel dönüşüm olurken kimsenin yerinden yurdundan edilmemesi lazım. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana ‘yerelde dönüşüm, yerinde dönüşüm ve yerel dinamitlerle dönüşüm’ den yana olduğumuzu dile getirdik. Çünkü Sultangazi’nin kaynaklarının Sultangazi’de kalması gerektiğini düşünüyoruz.  Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilecek dönüşümü Ankara’dan birileri düğmeye basarak dönüştürmesin. Biz kentsel dönüşümün kesinlikle yerel yönetimlerin denetiminde olmasından yanayız. Çünkü Ankara’dan düğmeye basan kişi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıyı kesinlikle bilmez” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Site-Der'den Siyasilere Ziyaret

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.