a

Sultangazi’yi Düşman Bellemiş Bir MÜDÜR

520 Bin nüfusun yararlanamadığı bir spor kompleksi, o kompleksin Sultangazi’ye hiçbir katkısı olmayan Müdürü ve Sultangazi’ye dirsek olan talimatları…

Bugüne kadar sayısız haberler yaptık, “Kapılarını ne zaman halka açacak?”…

Bugüne kadar sayısız haberler yaptık, “Yüzme havuzundan, saunasından, konferans salonundan vs. vs. Sultangazililer ne zaman yararlanacak?”

Sultangazi’nin göbeğinde ki Cebeci Spor Kompleksi’nden bahsediyorum;

Bugüne kadar yaptığımız sayısız haberlere; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Cebeci Spor Kompleksi’nin halka açılması ve aha verimli kullanılması yönünde çalışmalar planlanmakta olup, gelen talepler toplanmakta ve yeterli sayıyı bulduğunda faaliyete geçilmesi için çalışmalar sürmektedir” cevabını verdi.

1 yıl önce İBB’nin verdiği bu cevapla bugüne kadar kendimizi avuttuk. Dört gözle Sultangazi’nin göbeğinde olan Cebeci Spor Kompleksi’nin halka açılmasını bekledik ve beklemeye devam ediyoruz. Göstermelik 1-2 organizasyon dışında halka kapalı olan Cebeci Spor Kompleksi’nin birde adeta “Sultangazi düşmanı” olan müdürü var.

Adı Ahmet İlbar…

Sultangazi’ye ve Sultangazispor’a düşman bir müdür. İçinde Sultangazi olan her şeye karşı. Beşiktaş’ın meşhur Çarşı Grubunun “Çarşı buna da karşı” sloganını “Ahmet İlbar Sultangazi’ye, Sultangazispor’a karşı” olarak kendine uyarlamış. Ama “Çarşı”nın sloganını fazlasıyla yanlış anlamış. Sultangazi adını dahi duymaya tahammülü yok. Ama hergün lüks konutundan çıkıp düşman bellediği Sultangazi’ye geliyor. Cebeci Spor Kompleksi’ni Sultangazililere açmamak için elinden geleni yapıyor. Tabiri caizse hep dirsek, hep köstek oluyor.

Nasıl mı?

İlçemizin tek Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Sultangazispor, antrenmanlarını ve lig maçlarını Cebeci Spor Kompleksi’nde yapıyor. Buda binbir zorlukla sağlandı. Çalınmadık kapı bırakılmadı.

Kapıları halka kapalı olan Cebeci Spor Kompleksi’nin kapıları kısmen de olsa Sultangazispor’a açıldı. Ama bu Kompleksin Müdürü olan Ahmet İlbar’ı hep rahatsız etti. Sultangazispor’un varlığına bile tahammül edemedi.

İşte size bir kanıt…

Sultangazi ve Sultangazispor’a tahammülü olamayan Ahmet İlbar, Komplekste görevli güvenlik elemanlarını uyarıyor. Uyarıyla da kalmıyor; Cebeci Spor Kompleksi’nin girişinde yer alan güvenlik kulübesinin içerisinde yer alan bir bölüme talimat kağıdını yapıştırıyor.

“Sultangazi futbol takımından hoca, antrenör veya futbolcular araçlarını otoparka alınmayacak”

İŞTE O TALİMAT…

sultangazispor-cebeci-spor-kompleksi

Emri vaki yapıyor. Oturduğu koltuğa yakışmayacak bir üslupla, sokak kabadayısı edasıyla “alınmayacak” talimatını veriyor, yazıyor. “Sultangazispor’un hocası, futbolcuları araçlarını nereye park ederlerse etsinler” diyor. Talimata uymayan güvenlik görevlisinin ise vay haline…

Ahmet İlbar bununla da yetinmiyor; Sultangazispor’un yani futbolcuların geçen sezon Cebeci Spor Kompleksi’nde yediği yemeğe de engel oluyor. Kulüp yönetiminin “Yemek ücretlerini biz ödeyelim” teklifini de hemen ret ediyor. İki lokmayı bile çok görüyor futbolcularımıza. Ücretinin ödenmesi yönündeki teklife rağmen Sultangazisporlu futbolcuların kompleksin yemekhanesini kullanmalarına izin vermiyor.

Sultangazispor ile birlikte başka ilçelerden farklı birçok kulüpte Cebeci Spor Kompleksi’ni kullanıyor. Ama komplekste meydana gelen tüm zararlar Sultangazispor’a kesiliyor. Örneğin Erokspor’un antrenmanında bir zarar meydana geliyorsa, o zararın faturası Sulangazispor’a mal ediliyor. Sultangazispor yönetimi ya o zararı karşılayacak, ya karşılayacak. Başka yolu yok.

Ama aynı Ahmet İlbar;

Kasımpaşa takımlarından Erokspor’a Cebeci Spor Kompleksi’nin tüm kapılarını açmış. Sultangazispor’a iki lokmayı çok gören İlbar, Erokspor’a sınırsız hizmetin kapılarını açmış. Çünkü; Bir dönem Kasımpaşa Erokspor’un Yönetim Kurulunda yer almış.

Sultangazispor teknik heyetine ve futbolcularına yasak olan herşey Erokspor’un tüm kafilesine serbest. Düşünün takımın Teknik Direktörü bile bu kurumdan (İBB Spor A.Ş) maaşını alıyor.

Peki, kim bu Ahmet İlbar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fabrikada kısa süre çalışmış bir isim. Bugünlere Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde geldi. Ama bu yükselişinde “Bak ben Erdoğan’ın arkadaşıyım. Ona göre” cümlesini ağzından hiçbir zaman eksik etmedi. Erdoğan’a bu cümlesiyle en büyük zararı veren isimler arasında yer aldı.

2009 yılında adı rüşvet iddialarıyla gündeme geldi. O yıllarda İstanbul Halk Ekmek (İHE) A.Ş Genel Müdür Yardımcısı idi. 36 milyon dolarlık akaryakıt ihalesi için işadamı Dalyan Karadaş’tan 430 bin dolar rüşvet aldığı iddia edildi. Bugün “Cumhurbaşkanı Erdoğan benim arkadaşım” diyen Ahmet İlbar o dönem ise kendisi hakkında şikayetçi olan işadamı Dalyan’a, “Bak Dalyan. Ben Başbakan’ın arkadaşıyım. Senin işin tamam” SMS ile gündeme geldi.

Aynı Ahmet İlbar bugünde “Cumhurbaşkanı Erdoğan benim arkadaşım” diyor. Bu cümleyi ağzından eksik etmiyor. Erdoğan’ın adını kullanarak, Cebeci Spor Kompleksini babasının çiftliği gibi kullanmaya çalışıyor.

****

Sultangazi’nin göbeğinde Sultangazililerin kullanamadığı bu komplekste Sultangazispor’a zulüm ediliyor. Ahmet İlbar’ın keyfi uygulamalarıyla Sultangazispor sindirilmeye çalışılıyor. Buna sessiz mi kalacağız? Asla. İlbar’ın bu keyfi uygulamalarına sessiz kalmayacağız. İlbar’ın çifte standartları karşısında susmayacağız.

Emin YEŞİL

https://twitter.com/Emin_Haber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Buz Paten Pisti Hizmete Açıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.