a

‘Sultangazi’ye Kavşak İstiyoruz’ Kampanyası

Kamuoyunda metris kavşağı olarak bilinen ve özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığıyla vatandaşı çileden çıkaran Tem otoyolu-Sultangazi sapağı için change.org sitesinde kampanya başlatıldı.

Change.org sitesinde “Sultangazi’ye kavşak istiyoruz” başlığıyla başlatılan kampanyada, “Sultangazi ilçesi tek karayolları girişi olan Metris bağlantısı birçok ilçenin ortak bağlantısı olması nedeni ile artık talebe karşılık veremez hale gelmiştir. Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Kayaşehir ki bu ilçeler gerek 3. Köprü, gerek 3.havaalanı ve gerekse toplu yapılaşma nedeni ile şehrin büyük bir nüfusunun ortak ulaşım yolu Haline gelmiştir. Yetkilileri biran önce bu konu hakkındaa gerekli incelemeyi yapmaları ve bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuşturmalarını arzu ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Belediye Başkanı Cahit Altunay ise daha önce yaptığı açıklamada, TEM’den Sultangazi’ye yeni bir kavşağın açılacağını belirtmişti. Başkan Altunay, metris kavşağı olarak bilinen ve özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığıyla vatandaşı çileden çıkaran Tem otoyolu-Sultangazi sapağında genişleme projesinin olduğunu ifade ederek, “Sapağın genişlemesi ilgili bir proje vardı. Ancak bizim ilçe sınırları içerisinde tarihi eser çıkması, Gaziosmapaşa ilçe sınırları içerisinde ise kentsel dönüşümden kaynaklı sorunlardan dolayı bu proje bir süreliğine durdurulmuştu. Şimdi bütün bu sorunları aştık. Ayrıca çok yakın bir zamanda TEM’den ilçemize Elmabahçe tarafından giriş verilecek. Bu sorunu da çözmüş olduğumuzda Sultangazi’nin çok önemli bir ulaşım sorununu çözmüş olacağız.” Açıklamasında bulunmuştu.

Tüm Yorumlar (1)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İstanbul’da Taşınmalar Yüzde 30 Arttı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.