a

Çinli Turistin Gelmesi Bekleniyor

Türkiye’nin yurt dışındaki dizi atağına Sultangazi Belediyesi’de “Mağlova” belgeseli ile katıldı.

 

Yurt dışına en çok turist gönderen ülke konumundaki Çin’de şimdilerde Sultangazi konuşuluyor. Bunun sebebi ise Çin’de Dongfang TV, gazeteler ve çeşitli sitelerde “Mağlova” belgeselini yayınlanması. Çin’in en çok izlenen kanallarından Dongfang TV geçtiğimiz haftasonu ‘prime time’ da “Mağlova” belgeselini izleyicileriyle buluşturdu.

 

Sultangazi sınırları içerisinde yer alan 450 yılık şaheser Mağlova’nın Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan belgeseli 1 Milyar 348 bin nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de vizyona girdi. Çin’in başlıca yayın kuruluşları arasında yer alan Dongfang TV “Mağlova” belgeselini yayınlayan kuruluşlar arasında yer aldı. Ülkenin en çok izlenen kanalı olan Dongfang TV’de Mağlova belgeselinin 20 dakika süren özet görüntüsü yayınlandı. Öte yandan birçok gazete ve çeşitli sitelerde Sultangazi’nin şaheserine yer veren Çin basını, okurlarını Kanuni’nin Mimar Sinan’a yaptırdığı dünyanın en uzun ve halen çalışan tek su yolu Mağlova’yı görmelerini tavsiye etti.

mağlova belgeseli-çin

Yapımcılığı ve yönetmenliği Umut Mete Soydan’ın yaptığı “Mağlova” belgeseli Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sultangazi Belediyesi’nin desteği ile hazırlandı. Belgeselde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü Dr.Dursun Atilla Altay, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice ve Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen gibi önemli akademisyenlerin anlatımları yer alıyor.

 

36 metre yüksekliğe ve 258 metre uzunluğa sahip olan ve Mimar Sinan tarafından 1564 yılında inşa edilen Mağlova Kemeri, Dünya Su Mimarisi’nin başyapıtı olarak gösteriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel: Sustun