a

Sultangazi’nin TÜSİAD’ı Yeniden Osman Derdiyok Dedi

Günlerdir merakla beklenen Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği kongresi, dernek binasında üyelerin katılımıyla gerçekleşti. 78 üyeden 49’nun katıldığı kongrede mevcut Başkan Osman Derdiyok güven tazelerken, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

2013 yılından itibaren Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Osman Derdiyok, “2013 yılında 70 arkadaşımızla beraber derneğimizi kurduk. 2014 yılında üyelerimizden toplam 1.500 lira aidat parası alınmıştır. Kira, personel gideri vs. dışında hiçbir üyemizden para talebimiz olmamıştır.” Dedi.

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3017

SİYASETE BULAŞMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nin kuruluşundan bu yana yaptıkları hizmetlere ve sunduğu katkılara değinerek konuşmasını sürdüren Derdiyok, “Sultangazi kentsel dönüşümde ciddi atılımlar yapacak bir ilçe olmasından dolayı planların düzenlenmesinden, ilçedeki stratejik mekansal planlamaların çalışılmasından, değersiz, anlamsız ve vatandaşa zorluk çıkaran plan notlarının düzenlenmesinden, kısmi plan tadilatlarının hepimizin haberdar olmasından, yapılacak olan kentsel dönüşümde aktif rol alabilmemizden, ilçemizin kaynaklarının yine ilçemizin insanlarının denetiminde, yönetiminde, değerlendirilmesinde biz elimizden geldiği kadar mücadele ettik. Bu ilçe için elimizden gelen ne varsa, arkadaşlarımıza hayırlı olmak adına, kendi nefsimizden feragat ederek bu mücadeleleri sürdüreceğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Şahsımız adına siyasete asla bulaşmayacağımıza huzurunuzda tekrar söz veriyorum. Derneğin başkanı olmak bizim için değerlidir. Bu kadar değerli bir topluluğun başkanı olmaktan daha saygın bir makam biz düşünemiyoruz. Birileri ‘Osman Derdiyok Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’ni kullanarak bir yerlere hazırlanıyor’ dedikodusu yayabilir. Ben hiçbir yere gitmek istemiyorum. Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı olmak benim için onurdur. Bu onurdan daha da önemli bir şeyde görmüyorum.” İfadelerini kullandı.

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3012

İSPATLASIN İSTİFA EDERİM

Hamza Özkan’ın düzenlediği kahvaltıda “Derneğe 11 Bin lira bağışladım” iddiasında bulunan Hasan Basri Özdemir’e cevap veren Derdiyok, “Bu arkadaşın iddiası zinhar yalandır. Bunu sizin huzurunuzda ispatlarsa ben başkanlıktan istifa edeceğim.” Dedi.

Kongre öncesi Dernek başkanlığına adaylığını açıklayan, daha sonra ise bu kararından vazgeçen Hamza Özkan’ın da iddialarına cevap veren Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Osman Derdiyok, konuşmasının devamında şunları kaydetti;

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongre12767252_981590125227443_1303629231_n

BU İLÇEDE 186 MÜTEAHHİT YOK

“Dernekten beni silin’ diyen arkadaşı bile dernekten atmadık. İki arkadaşımız dernekten istifa etmek için müracaatta bulundu. Bu iki arkadaşımızın da isimlerine derneğimizden silmedik. Bu arkadaşların istifalarını kabul etmedik. Yola çıktığımız gün 70 üye ile yola başladık. Şu anda 78 tane üyemiz var. Bu 78 üyeyle de sonuna kadar devam edeceğiz. Biz yönetim kurulu kararıyla hiçbir üyemizi silmeyeceğiz. Karar defterimizden bir tek üyenin silindiğini görürlerse ben hiç düşünmeden istifa ederim. ‘186 kişi ile yola çıktık’ yalanı var. 186 tane müteahhit zaten ilçemizde yok. Eğer siz emlakçıları, tekstilcileri, otoparkçıları da müteahhit sayarsanız 386’da olur. Ama bu sektörde gerçekten iş yapan, gerçekten müteahhit olan derneğimize üye olmayan arkadaşları ziyaret ederek, bunları derneğimize kazandıracağız. Ama gelmeyen arkadaşımızı da zorla buraya getiremeyiz. Bizim için sayısal çoğunluktan çok, kemiyetli bir çoğunluk daha değerlidir, daha kıymetlidir. Bu kapı bu derneğin üyesi olan herkese sonsuz bir şekilde açıktır. Yine açık olmaya devam edecektir.”

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3011

BİZ SULTANGAZİ’Yİ İNŞA EDEN İNSANLARIZ

“Biz bu derneği kurduğumuzda da söylemiştim, yine söylüyorum. Biz Sultangazi’nin TÜSİAD’ını kurduk.  Bu derneğin her üyesi bir generaldir. Generalleri yönetmek bir şereftir. Ve her general bu orduyu yönetebilir. Bu açıdan küçük hesaplar yapmadan, temsilliyet konusunda her kardeşimiz bu derneği temsil etmeye layıktır. Biz Sultangazi’de çekirdek satan, kuruyemişçilik yapan, berber dükkanı işleten, çorbacı dükkanı olan insanlar değiliz. Bu sektörlerde yer alan insanları küçümsemek adına söylemiyorum. Hepimizin başımızın üstünde yeri var. Biz Sultangazi’yi inşa eden insanlarız. Bu kadar ticari insanın bir arada olduğu yerde ebetteki önemli ortaklıklar kurulacaktır. Ülke genelinde faaliyet gösteren birçok firma ilçemizde inşaat yaptı ve satışlarını bitirdi. Biz bunların hiçbirine tepki göstermez iken, kendi mahallemizin içinde bir tane çocuğumuz oluşmuşsa, iyi bir şey yapıyor ise bunu tokatlamayı bırakıp, başını okşamaya çalışalım. Çünkü herkes yarın buradan gider. Yarın yine biz birbirimizi kabre indiririz.”

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3009

HAMZA ÖZKAN SUMDER YAPI A.Ş’NİN KURULMASINA “EVET” DEDİ

“Biz bugüne kadar aldığımız her kararı, yaptığımız istişareler sonucunda aldık. Biz ekonomik bir değer etmek için yola çıktık. Kurulduğumuz günden itibaren şirketleşme hep gündemimizdeydi. 2013 yılında yaptığımız ilk toplantıda 42 kişinin katılımıyla şirketleşme kararı aldık. 42 kişi SUMDER Yapı A.Ş’nin kurulmasına izin verdi. Akabinde iki gün sonra tekrar bir toplantı yaptık. Şirket girişimi o dönem herkesin hoşuna girmişti. O gün yapılan toplantıya ise 61 kişi katıldı. Bunun üzerine biz sadece şirketleşmenin netleşeceği ve herkesin bu şirkete ortak olarak katılacağı bir toplantı tertip ettik. Bu toplantıya bugün Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nden çıkmış olan, SUMDER Yapı A.Ş’nin kurulmasını en çok eleştiren, ilçe içerisinde bu konuda kamuoyu oluşturan Hamza Özkan ve Nurettin Narin beyefendinin de imzası var. Yani Hamza Özkan o dönem SUMDER Yapı A.Ş’nin kurulması yönünde imza atmıştır. Tutanakları derneğimizde mevcuttur. Ayrıca 68 üyeden 38 kişi SUMDER Yapı A.Ş’nin kurulması yönünde imza atmıştır. Arkadaşlarımız belki attıkları imzaları unutmuş olabilirler. Bundan dolayı tekrar hatırlatma ihtiyacı duydum.”

Osman Derdiyok’un yeniden dernek başkanlığına seçildiği Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor;

Azmi Göktaş, Harun Öge, Ayhan Hafızoğlu, Sedat Öztürk, Halil Poyraz, Mahir Polat, Mehmet Emre Yavuz, Cafer Karakaş, Mehmet Şahin, Güray Örs, Kerim Gökmen, Mehmet Koç, Abdullah Sekman, Metin Karahasan

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3027 sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3024 sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3019 sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3016 sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongre12767736_981577251895397_1257409320_n

sultangazi-müteahhitler-birliği-derneği-kongreIMG_3014

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Müteahhitler Derneği’nin Kongresinde Kaç Üye Oy Kullanacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.