a

Sultangazi'nin Mağduru Canlanıyor

Sultangazi Belediyesi tarafından sorunları çözülen okulun, 10 ay sonra 48 derslik olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde temelini attığı, İnsanlığa Hizmet Vakfı tarafından Sultangazi’de inşa edilen, ancak 28 Şubat döneminde yapımı tamamlanamayarak kapatılan Sultangazi 50. Yıl İmam Hitap Lisesi yeniden canlanıyor. Sultangazi Belediyesi tarafından sorunları çözülen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafın yaptırılan okulun 10 ay sonra 48 derslik olarak hizmet vermesi için yıkımı gerçekleşti. Yıkım öncesi lisenin etrafında tehlikelere karşı tedbir alındı. Yağmurun yağmasına rağmen dumana karşı su tankerlerinin de bulunduğu alanda lise özel makas makinesiyle yıkıldı.

Yıkım öncesi alana gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay çalışmalar hakkında müteahhitlerden bilgi aldı. Altunay, “19 yıldır bu şekilde bekleyen inşaatın yaptığımız denetimler ve ölçümlerle çürük olduğunu tespit ettik. Kesinlikle takviyelerle değil, yıkılması gerektiğin söylediler. Bu etüt çalışmalarından sonra şuanda yıkımı gerçekleşiyor. 19 yıl evvel hangi amaçla başlamışsa ve o zamanda Sayın Başbakanımızın attığı bu lisemizi bugünde halkımıza kazandırıyoruz. İnşallah okulu yıktığımız zamanda hemen temelleri atılacak. 10 aylık bir sürede de okulumuz bitecek. 48 derslik olarak ta ilçemize kazandıracağız. Halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İETT Cebeci-Yenikapı Hattı Seferleri Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.