a

Sultangazi’nin Havası Temiz mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan hava raporunda Sultangazi İstanbul’un havası en temiz üç ilçesinden biri oldu.

 

Hava kalitesi indeksine göre, “0 – 50 iyi, 51-100 orta, 101-150 hassas, 151-200 sağlıksız, 201-300 kötü, 301-500 tehlikeli” olarak hava kalitesi derecelendiriliyor. Ölçümlemede Sultangazi’nin havasının temiz olduğu belirtiliyor. Sultangazi’nin havası, hava değerlendirme raporuna göre 8’lik göstergeyle sağlıklı bir havaya sahip. Havası kötü bazı ilçelerse raporda 167’lik bir göstergeyle ‘sağlıksız’ olarak adlandırılıyor.

sultangazi-hava raporu, sultangazi-hava raporu-

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde saatlik olarak güncellenen verilere göre ‘Partikül madde, kükürt, azot ve karbondioksit’ değerleri belirlenerek hava kalitesi hesaplanıyor. Bu değerlerin yüksek çıkması hava kirliliğine işaret ediyor. Özellikle havadaki partikül madde oranının yüksek çıkması yani sanayi yakıt atıklarının ve kimyasal atıkların fazlalığı o şehirde yaşayan vatandaşların kanser, kalp problemleri ve solunum yolu rahatsızlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

7 Haziran / 1 Kasım- Kederden Zafere

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.