a

Sultangazi’de 15 Temmuz anma etkinlikleri başladı

Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında Sultangazi’de ‘anma etkilikleri’ başladı. Sultangazi’de ‘Anma Etkinlikleri’nin ilk gününde Türk Bayrağını eline alan 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na koştu.
sultangazi-15-temmuzDEpP1nVXsAAZbGK
Sultangazi’de dün akşam başlayan 15 Temmuz anma etkinliklerine İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nail Gün, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dursun, Belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“LOKMA İKRAMI”
sultangazi-15-temmuzDEpIwslXcAAZyzK
16 Temmuz sabahına kadar sürece “Anma Etkinlikleri”nin ilk gününde vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Türk Bayrakları ile alanı 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı dolduran vatandaşlara Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay lokma ikramında bulundu.

 “BU TARİHİ SİZ YAZDINIZ”
sultangazi-15-temmuzIMG_2633
Program tüm şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Türkiye’de yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi ile 15 Temmuz konulu kısa film gösterimi yapıldı. Mehteran Takımı’nın gösterisi ise büyük alkış aldı.

“Anma Etkinlikleri”nde konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türk milletinin 15 Temmuz’da tarih yazdığını söyledi. Altunay, “İnşallah rabbim bu acıları ne bir başka devlete ne de bizlere bir daha göstermesin. 15 Temmuz’da verdiğimiz mesaj tarihe altın harflerle yazıldı. Bizi yıkamayacaklar. Bu tarihi siz yazdınız” dedi.

“BU SANCAK DALGALANMAYA DEVAM EDECEK”
sultangazi-15-temmuzDEo0Rz-XUAAURgM
Ellinde Türk Bayrağı ile etkinlik alanında kurulan kürsüye çıkarak, selamlama konuşması yapan Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, “İslam sancağının son kalesi olan Türkiye her zaman bu bayrağı, bu sancağı dalgalandırmaya devam edecektir” diye konuştu.

“ŞARKILAR, TÜRKÜLER OKUNMAYACAK”

Yapılan konuşmalardan sonra sahneye ünlü sanatçı Uğur Işılak çıktı. Meydanı dolduran yüzlerce vatandaşa seslenen Uğur Işılak, “15 Temmuz’un ruhunu kaybetmeyeceğiz” dedi. Işılak, “15 Temmuz’un ruhuna halel getirecek şarkılar, türküler okunmayacak. Kim olursa olsun okutmayın.” Şeklinde konuştu.

“Anma Etkinliği”nin ilk gün programı Uğur Işılak’ın konseri ile sona erdi.
sultangazi-15-temmuzIMG_2592
sultangazi-15-temmuzIMG_2595
sultangazi-15-temmuzIMG_2605
sultangazi-15-temmuzIMG_2621
sultangazi-15-temmuzIMG_2635
sultangazi-15-temmuzIMG_2639
sultangazi-15-temmuzIMG_2642
sultangazi-15-temmuzIMG_2643

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Meteoroloji’den İstanbul açıklaması

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.