a

Sultangazili Şehit Unutulmadı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, 2012 yılında terör sebebiyle şehit düşen polisler için özel bir albüm hazırladı. Geçtiğimiz yıl terör olaylarında şehit olan 32 polisin fotoğraflarının yer aldığı albümde şehitlerle ilgili bilgiler de bulunuyor.


Şehitlerin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatmanın amaçlandığını bildiren Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, “Adlarının binler olmasına rağmen şehitlerin bir olarak ve tek yürek olarak tek bayrak altında özgür şekilde yaşayalım diye alınlarında yazılı şehit nişanesinin yanına ay yıldızdan bir mühür vurdular bastığımız toprak vatan olsun.” diyor.


İstiklal Marşı'nın ilk kıtasıyla başlayan albüm şu sözlerle son buluyor: “Ben vurulmuyorum ama ölmüyorum. Ben şehit oluyorum. Sizden dua istiyoruz. Çünkü dualarınız ruhumuza değiyor. Ruhumuz hala o dağlarda o ara sokaklarda dolaşıyor. Bölücüye korku salıyor çünkü biz bir ölür bin diriliriz. Ailelerimiz hepinize emanet. Sizler Allah'a emanet. Siz bedeninizle biz kefenimizle yine bu vatan için çarpışmaya devam edeceğiz. Giden can olsun yeter ki vatan sağ olsun.”


Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın 2012 yılında terör sebebiyle şehit düşen polisler için hazırladığı özel albümde Sultangazili şehit polis memuru için şu bilgilere yer verildi;
 

1975 İstanbul doğumlu Bülent Özkan, İstanbul Sultangazi'de 11 Eylül'de DHKP/C terör örgütü mensubunda düzenlenen intihar saldırısında şehit oldu. Özkan'ın 5 gün sonra düğünü olacaktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazili Dernekten T.C Tepkisi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.