a

Sultangazili Kahramanlar O Tankı Böyle Durdurdu

Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı Cuma gecesi, Sultangazi’de tarihe altın harflerle geçilecek olan birçok kahramanlık öyküsü yaşandı. Baştabya Kışlası’ndan çıkan bir tanka siper olan Sultangazililer o tankı ele geçirdi.

15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye TSK’nın içine sızmış FETÖ’cü teröristlerin darbe girişimi ile sarsıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülke genelinde milyonlar sokağa döküldü. İstanbul ve Ankara’da darbeci teröristler, halkın darbesiyle karşılaştı. O gün Sultangazi’de de binler sokağa döküldü, darbeye karşı tek yürek oldular.16 Temmuz gece saat 01.49 sıralarında Eski Edirne Asfaltı Hacı Şükrü Durağı olarak bilinen bölgede tankın ilerleyişini durdular. O anlar ise bir vatandaş tarafından görüntülendi.  Baştabya Kışlası’ndan çıkış yapan tankın Mahmutbey Yolundan Eski Edirne Asfaltına çıktığı öğrenildi.

BAŞTABYA KIŞLASI ÖNÜNDE TANK ELE GEÇİRİLDİ
Tankı burada bir süre ielrleyişini durduran kahraman Sultangazililer, Esenler ilçe sınırları içerinde kalan Baştabya Kışlası önünde tankı tamamen ele geçirmeyi başardılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Jetler Alçak Uçuş Yaptı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.