a

Sultangazili Gençler Mavi Marmara Şehitlerini Andı

Sultangazi Gençlik Meclisi haftalık Meclis toplantısında 30 Mayıs 2010’da İsrail tarafından saldırıya uğrayan insani yardım yüklü Mavi Marmara ve Özgürlük Filosu’nu gündemine aldı.

Her hafta düzenli bir şekilde bir konu üzerinde duran Sultangazi Gençlik Meclisi bu hafta gerçekleşen toplantısında Mavi Marmara konusunu işledi. Meclis üyelerinin Filistin’deki zor durumu anlatmasıyla başlayan toplantıda İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği Gazze’deki insanlara yardım taşıyan Özgürlük Filosu’nun uluslararası sularda İsrail tarafında nasıl saldırıya uğradığı, saldırının hedefleri ve sonuçları anlatıldı.

“MAVİ MARMARA ZULME KARŞI BİRLİKTİR!”

 mavi-marmara

Sivil aktivistleri taşıyan Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen 9 Türk vatandaşının biyografilerinin okunduğu toplantıda  konuşma yapan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Recep Taşğın Mavi Marmara’nın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve bunun unutulmasının coğrafyamızda yeni mağduriyetler doğuracağını belirtti.

Başkan Taşğın konuşmasında “Bizim medeniyetimizde Kudüs’ün yeri daima ayrıdır. Etrafı bereketlendirilmiş topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım götürmek amacıyla yola çıkmış, içinde her millet ve ırktan aktivistlerin bulunduğu bir gemiye yapılan bu saldırı; bir insanlık suçudur. Bu suçu uluslararası sularda hiç bir gerekçe yokken işlemiş olan İsrail; 30 Mayıs 2010’da insanlığı susturmak istemişse de o günden sonra mazlumların çığlıkları daha fazla duyurulur olmuştur. Mavi Marmara tüm dünyada yankı buldu ve adeta zulüme karşı birlik oldu. Her daim ümmetin sesi olan Türkiye Mavi Marmara’da 9 vatandaşını kaybetti. Başta bizlerin yaşıtıyken şehit olan Furkan Doğan’a ve tüm şehitlere rahmet diliyorum. Gazzedeki ablukayı kaldırmaya yönelik o gemide bulunamayan biz gençlerin bugünkü vazifesinin bu olayı unutturmamak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Toplantı Mavi Marmara’yı konu edinen sinevizyon gösterimi ve dua edilmesi ile sonlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Aranan 3 Kişi Sultangazi’de Yakalandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.