a

Sultangazi'den Suriye'ye Yardım Tırları

Suriye'ye yardım kampanyası çerçevesinde Anadolu Gençlik Derneği Sultangazi Şubesi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle toplanan ilaç, giyim ve gıda malzemelerinin bulunduğu 3 tır bölgeye gönderildi.

Sultangazi Merkez Camisi önünde, yardım tırlarının Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sultangazi Şube Başkanı Hasan Çelik, Suriye'de ihtiyaç sahibi mağdurlara ulaştırılmak üzere 3 yardım tırının yola çıkarılacağını söyledi.

Yardım kampanyasına destek veren öğrencilere ve ilçe sakinlerine teşekkür eden Çelik, yardımları en kısa sürede bölgeye ulaştırmayı hedeflerini belirtti.

“Suriye'de kardeş kanı dökülüyor”

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Temsilci Yardımcısı Veysel Bahtiyaroğlu da Suriye'de büyük bir iç savaşın olduğunu ifade ederek, “Suriye'de kardeş kanı dökülüyor. Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle 5 milyon 700 bin insan yerinden oldu ve kamplarda yaşıyor. Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin sayısı da yaklaşık 1 milyonu geçti. Suriye'deki insanların da yardımlara ihtiyacı var. Bugün gönderilen 3 tırla beraber yardımlarımız 13 tıra ulaştı. Yardım eden herkesten Allah arzı olsun” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra dua edilmesinin ardından yardım tırları Suriye'ye yola çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Kaymakamlığı Yetim Kardeşlere Sahip Çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.