a

Sultangazi’den ABD ve Avrupa’ya çorap ihracatı

2017 yılında Erbos Çorap Tek. San.ve Dış.Ticaret. A.Ş’yi bünyesine katan Altınser Grup, çorap sektöründe Türkiye’nin ilkleri arasında yer almayı hedefliyor. Erbos Çorap Tek. San. ve Dış. Ticaret. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Bu yönde 10 yıllık stratejik planımızı hazırladık” dedi.

Sultangazi merkezli Erbos Çorap, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinin yan sıra ABD’ye çorap ihraç ediyor. 1998 yılında kurulan ve 2017 yılında Altınser Grubun bünyesine kattığı Erbos Çorap’ı, pandemi sürecini, ekonomiyi ve hedeflerini şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ile konuştuk.

“AVRUPA’DAN SONRA ABD’YE DE İHRACAT YAPMAYA BAŞLADIK”

Türkiye’nin markalaşma yolunda çok ciddi sıkıntılar çeken bir ülke olduğunu söyleyen Suat Öztürk, birçok üretici firma da olduğu gibi Erbos Çorap’ın Avrupa’nın fasoncusu olduğu ifade etti.

Günlük 60 bin çift çorap üretiliyor

“Erbos Çorap 1998 yılında kurulmuş bir çorap üreticisidir. 2017 yılında Altınser Grup olarak, Erbos Çorabı bünyemize aldık. Yüzde 50 erkek ve yüzde eli de kadın ve çocuk olmak üzere her türlü pamuklu çorap üretimi yapıyoruz. Ve 100’de yüz ihracat çalışıyoruz. Günlük 60 bin çift çorap üretiyoruz. Bunu da yaklaşık 100 kişilik bir ekiple yapıyoruz. Her üretici de olduğu gibi bizde de çok ciddi bir nitelikli personel ihtiyacı var.

Türkiye Avrupa’nın fasoncusu konumunda

İhracatımızın büyük bir kısmı İngiltere başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine yapılmaktadır. Son 1 yıldır yeni pazar arayışı içerisindeydik.  Özellikle ABD pazarı ile yakından ilgilendik ve buradaki pazara girmek için çalışma yürüttük. Ve ABD’ye ihracat yapmaya başladık. İç piyasaya yönelik bir çalışmamız yok. Bizim bütün müşterilerimiz yurt dışında. Müşterilerimizin talebi doğrultusunda hareket ediyoruz. Maalesef Türkiye Avrupa’nın fasoncusu. Markalaşma anlamında çok ciddi sıkıntı çeken bir ülkeyiz. Buda bir vizyon meselesi. Birçok üretici de olduğu gibi bizde aynı şekilde Avrupa’nın fasoncusu olarak devam ediyoruz.

10 yıllık stratejik plan hazır

Ben biraz idealist biriyim. Allah izin verirse 10 yıl içerisinde şirket olarak Türkiye’nin ilkleri arası girmek gibi bir hedefimiz var. Bu yönde 10 yıllık stratejik planımızı hazırladık. Çalışmalarımız bu strateji içerisinde yürütülmektedir.”

“SILA-İ RAHİM ADI ALTINDA MEMLEKETİM AĞRIYA YATIRIM YAPACAĞIZ”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs’ten dünyanın etkilendiği gibi kendilerinin de etkilendiğini belirten Erbos Çorap Tek. San.ve Dış.Ticaret. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, bu süreçte de boş durmadıklarını yurtdışında bulunan müşterilerinin istekleri doğrultusunda sağlık malzemesi ürünleri üretimi yaptıklarını söyledi. Öztürk, memleketi Ağrı’ya yatırım yapmak için kolları sıvadıklarını pandemi sürecinden dolayı bu yatırımlarını bir süre askıya aldıklarını da dile getirdi.

Ağrı’da fabrika binası alındı

“Pandemi sürecinden önce kendi memleketim olan Ağrı’ya bir fabrika kurma projemiz vardı. Şu an bu projemizi şu anlık askıya aldık. Biz Ağrı’ya bir fabrika kurmak istiyoruz. Fabrika binamızı aldık ama henüz üretime başlamadık. Pandemi sürecinin sonucunu bekliyoruz. Bütün dünya bu covid19 belasından kurtulursa bizde Ağrı’daki yatırımımızı hızlandırıp, sıla-i rahim adı altında kendi memleketimize bir hizmet götürmeyi istiyoruz.

Pandemi sürecinde sağlık malzemeleri üretildi

Pandemiden dolayı iş dünyasının ve dünyanın etkilendiği kadar bizlerde etkilendik. Çorap üretimimize ara verdik ama boş durmadık. Yurtdışındaki müşterilerimizin talebi üzerine sağlık malzemeleri üretimi yaptık. Bundan dolayı biz süreci iyi atlattık. Ama gelecekle alakalı endişeliyiz. Dünyada çok umut verici bir gelişme yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BBP’DE YAKUP YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.