a

Sultangazi’de Yollar Dereye Döndü

Beklenen yağmur İstanbul’da başladı, fırtınayla birlikte etkili olacak yağış İstanbul’un kuzey bölgelerinde etkisini gösterdi. Bugün ve yarın etkili olacak olan fırtına için Kadir Topbaş’tan İstanbullulara uyarı geldi. Başlayacak olan fırtınanın saatlerce süreceğini söyleyen Topbaş, teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

İstanbul’un kuzeyinde fırtına ve yağış etkili oluyor. Yağışın İstanbul’un birçok bölgesinde yoğun şekilde devam ettiği belirtiliyor. İstanbul’da etkili olmaya başlayan yağışa kümülonimbus bulutunun neden olduğu belirtiliyor.

SULTANGAZİ’DE YOLLAR DEREYE DÖNDÜ

Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Yoğun yağış, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde etkisini arttırdı. Sultangazi’de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü.

Öte yandan bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla tıkanan mazgalları temizledi.


Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde ise çadırlar uçtu.

 “TEYAKKUZ DURUMUNDAYIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul’da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız” dedi.

TOPBAŞ: RÜZGAR SAATTE 75 KİLOMETRE HIZA ULAŞABİLİR

Burada basın açıklaması yapan Topbaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün için Marmara Denizi’ndeki fırtına uyarısına yönelik açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Denizi’nde öğleden sonra fırtına beklendiğine dair bir uyarısı olduğunu hatırlatan Topbaş, günlük yaşamın bu uyarının dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadir Topbaş, “Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişilebileceğinden bahsediyor. Çarşamba gününün (yarın) ilk saatlerinde şiddetini azaltacak deniyor. Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul’da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız. AKOM bu konuda gerekli hazırlıklar yaptı. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Pronto’dan Yüzde 20 İndirim Kampanyası

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.