a

Sultangazi’de taciz iddiası mahalleliyi sokağa döktü


Olay, Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, erkek kardeşiyle birlikte bakkala giden bir kız çocuğu, yanına yaklaşan yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi tarafından sözlü tacize uğradı. Hızlı adımlarla eve giden kız çocuğu aynı sokakta ikamet eden yabancı uyruklu şahsın sözlü tacizine uğradığını ailesine anlattı. Aile durumu hemen polise aradı.

LİNÇ EDİLMEKTEN POLİS KURTARDI

Aile ve mahalle sakinleri şüphelinin kaldığı zemin kattaki binaya geldi. Şüpheli ve aynı evde kalan yaklaşık 8 kişi arka pencereden kaçmak istedi. Mahalle sakinleri kaçmak isteyen şahsıları yakalayıp dövmeye başladı. Bu sırada olay yerine gelen polisler, şahısları gözaltına alarak linç edilmekten kurtardı. Taciz şüphelisinin ise yaşanan kargaşadan faydalanarak kaçtığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 7 yabancı uyruklu şahıs Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü. Şahısların olayla bir ilgilerinin bulunmadığı anlaşıldı. Gözaltına alınan Suriye uyruklu şahısların kayıtlı oldukları illere, Afgan uyrukluların ise ülkeye kaçak giriş yaptıklarından dolayı sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.

“GEÇEN HAFTA BENİM KIZIMDA TACİZE UĞRADI”

Geçtiğimiz hafta kızının da tacize uğradığını öne süren İbrahim Saraçoğlu isimli mahalle sakini, dün akşam yaşanan olayda bir akrabasının kızının tacize uğradığını söyledi.  Saraçoğlu, Bodrum katta çok sayıda Afgan ve Suriyeliler vardı. Bir kız çocuğunu taciz ettiler. Suriyeli ve Afganlılar bizim kızlarımıza taciz etmeye çalışmalar. Ellinden tutmuşlar, ismini soyismini sormuşlar. Sonra videosunu, görüntüsünü çekmişler. Polisler geldi kapıyı açmaya çalıştılar. Açmadılar kapıyı. Arka camdan kaçmaya çalıştılar. Mahallemizde komşular yakalıyorlar, darp ediyorlar. Ondan sonra polisler gidiyorlar ve linç edilmekten kurtarıyorlar.

Tacize uğrayan yakınım. Yanında küçük erkek çocuğu da vardı. Korkudan eve kaçıp, ailesine anlatıyorlar. Ailesi hemen çıkıyor. Bakkalın orada bu şahsı yakalıyor. Tabi biraz dayak yiyor. Şahısları linç edilmekten polis kurtarıyor. Sonradan polis arkadaşlar, 8 kişiyi topluyor. Bizim kızlarımıza onaylamak için şahısları gösteriyorlar. Ama o şahıs bulunamadı. Kaçmış. Geçen haftada benim kızıma sözlü bir taciz oldu. Benim kızım biraz iri, yarı olduğu için cevabını vermiş ona. Cevabını verince de devam ettiriyor tabi. Artık yeter diyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İBB’den su baskını uyarısı