a

Sultangazi'de Sinoplular Derneğine Saldırı

BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Sinop'ta tepkiyle karşılandı.

Geceden Sakarya Caddesi'ndeki birçok işyerine Türk bayrağı asılırken, dün öğretmenevine gelen BDP'li vekiller, gezileri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı yapmaya başladı. Bu sırada öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler geniş çaplı önlem aldı. Yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla öğretmenevinin önüne gelip, protesto sloganları attı.

Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaparken öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop'a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK'yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi.

Sinop’da bunlar yaşanırken Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gece saat 23.45 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce saldırıya uğradı. Saldırıda dernek binasında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Tüm Yorumlar (1)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Altunay Hemşehri Dernekleriyle Biraraya Geldi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.