a

Sultangazi’de Ramazan farklı geçecek

Sultangazi Dünya Müslümanlarını Ramazan ayında misafir etmeye hazırlanırken, çalışmaların sonuna gelindi. Belediye Hizmet binasının yanında hazırlanan 2’nci Ramazan etkinlik alanında süren çalışmalar hızla devam ederken, Başkan Altunay basın mensuplarıyla programın lansmanında bir araya geldi.

15 Müslüman ülkenin yemeklerinin hazırlandığı tanıtım programında Başkan Altunay, programın düzenlenmesinin amacını şu sözlerle ifade etti.

ALTUNAY, “KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURMAYA DEVAM EDECĞİZ”

“Bugünlerde dünyanın büyük bir bölümünde kan ve gözyaşı var. Elbette biz umudumuzu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Ayrımcı köprüler kurmak yerine kardeşlik ve gönül köprüleri kurarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz. Bu sebeple biz bu sene kültür zenginliğini birlikte yaşamak için 15 İslam ülkesini burada buluşturacağız.”

a_DSC6205

ALTUNAY, “ALMAYI DEĞİL, VERMEYİ ŞİAR EDİNDİK”

“Bizim kültürümüz ve anlayışımız her zaman paylaşmaktan yanadır. Bakın dünyanın birçok ülkesinde yoksulluk var. Bizim devlet büyüklerimiz bu ülkeleri ziyaret ettiğinde, ‘Biz buraya almaya değil, vermeye geldik’ diyorlar. Belki ekonomik olarak bizden daha güçlü ülkeler var ama biz dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi insanları sever, bağrımıza basar ve elimizden geldiği kadar yardım ederiz. Bizim 14 yıllık iktidar anlayışımız hep bu oldu. Davet ettiğimiz ülkelerimizin temsilcileriyle birlikte burada iftarımızı açacağız ve karşılıklı olarak kültürel zenginliklerimizi tanıyacağız. Her gün bir başka ülkenin programına sahne olacak bu etkinlik alanımızda, hangi ülkemiz o gün misafirimiz ise o ülkenin yerel yemekleriyle iftar açacağız.”

ALTUNAY, “HER GÜN YAKLAŞIK 5000 SULTANGAZİLİ İFTAR YAPACAK”

“Elbette Sultangazi’de Ramazan etkinlik programı bununla sınırlı değil. Daha önceki yıllarda iftar çadırı kurduğumuz alana yine iftar çadırımızı kuracağız ve orada her gün yaklaşık 3000 kişi iftar yapacak. Yine bizim ilk Ramazan ayından beri ilçenin stratejik yerlerine kurduğumuz çorba çeşmelerimiz var. İşinden evine giderken geç kalan vatandaşlarımız, otobüsten, tramvaydan indiği noktada bizim çorba çeşmelerimizle karşılaşıyorlar. Bu çorba çeşmelerinden aldıkları çorbalar ve ekmekle iftarlarını açabilecekler. Bizim büyük bir çorba kazanımız var. Bu kazanımız iftar saatinde çorba dağıtımı yapıyor, iftardan sonra limonata servisi yapıyor. Yine vatandaşlarımız bu alanlarımızdan sahur yemeğini de tedarik edebilecekler.”

a_DSC6194 a_DSC6196 a_DSC6201 a_DSC6202 a_DSC6207 a_DSC6208 a_DSC6210 a_DSC6211 a_DSC6212 a_DSC6213 a_DSC6214 a_DSC6215 a_DSC6216

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Kent Ormanı’nda Yangın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.