a

Sultangazi’de Nereler Acele Kamulaştırma Alanı İçerisinde?

Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yollarının nereden geçtiğini ve ilçemiz Sultangazi’yi nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Şayet yeterince bilgi sahibi değilseniz, bu haberimizi dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

KUZEY MARMARA OTOYOLU BAĞLANTI YOLU İLÇEMİZİN NERESİNDEN GEÇECEK?

İstanbul’un önemli 2 projesi; 3. Havaalanı ve Yavuz Sultan Selim köprüsü arasında bağlantı sağlamak ve İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla inşa edilecek, Sakarya Akyazı’dan başlayarak, İstanbul Silivri’de TEM otoyolu Kınalı bağlantısına kadar devam edecek olan Kuzey Marmara Otoyolunun bağlantı yollarından bir tanesi, ilçemiz sınırları içerisinden geçecek.

2

TEM Otoyolu Kemerburgaz bağlantısından başlayacak ve Malkoçoğlu Mahallesi-Habipler Mahallesi arasında bulunan noktadan Başakşehir-Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu ile birleşecek.

BAĞLANTI YOLU TAM OLARAK NEREDEN GEÇİYOR?

Bağlantı yolunun geçeceği güzergah kaba taslak olarak; TEM Otoyolu, Kemerburgaz-Hasdal viyadüğünden başlayarak, 5. Levent ve Finanskent konutlarının karşısındaki askeri alandan TEM otoyoluna paralel devam eden ve Alibey Barajı kapakları mevkiinde Lütfi Aykaç Bulvarı üzerinden, Gazi Mahallesi girişinde bulunan göbekten devam ederek, Gazi Şehir parkının üzerinden, Yunus Emre Mahallesi ve devamında Kıbrıs Caddesini dikine keserek, İBB’nin Tuz deposunun üzerinden, Halk Ekmek Fabrikasının arkasından, Hükümet Konağını geçtikten sonra taş ocakları bağlantı kavşağının üzerinden Kuşaklama Yolunu takip ederek, Malkoçoğlu Mahallesinin bitiminde Edirnekapı-Sultangazi tramvay son durağı noktasının bulunduğu yerden, Başakşehir-Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havaalanına bağlanan çevre yoluna bağlanacak…

harita 1

Bakanlar kurulunun konuyla ilgili olarak hazırladığı “Acele Kamulaştırma” kararı, 2016/9373 sayı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, 22 Ekim 2016 tarihli 29865 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Bakanlar kurulu kararında Sakarya’dan başlayarak İstanbul’da sona erecek olan; Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararı böylece yasalaştı.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

2016/9373 sayılı kararda, “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kapsamında ekli harita ile listede güzergahı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 7/10/2016 tarihli ve 233686 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 11/10/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

4

HANGİ MAHALLELER KAMULAŞTIRMA ALANI İÇERİSİNDE?

Kamulaştırılan alanlar arasında başta Cebeci Mahallesi olmak üzere, Yunus Emre Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallesinde acele kamulaştırılacak alanların ada ve parsel numaraları aynı sayılı kararda ayrıntılı olarak yayınlandı.

2-2 Adsız

EMRE DÜKKAN

YOL GAZİ MAHALLESİNDEN GEÇİYOR ANCAK RESMİ GAZETEDE GAZİ MAHALLESİ YOK

Burada enteresan olan durum, acele kamulaştırılacak alanlarda Gazi Mahallesinden hiçbir ada ve parsel numarasının bulunmaması. Hâlbuki aynı kararda yayınlanan Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları haritasında ve resmi olmayan haritada projelendirilen yolun bağlantı yollarından bir tanesinin yukarıda anlattığımız şekliye yolun örneğin Gazi Mahallesinin 993 ve 994 adalarının üzerinden geçecek olması.

gazi parkı GAZİ

VATANDAŞLARDAN VEKALET İSTENİYOR

Bunun yanı sıra özellikle Cebeci ve Esentepe mahallelerinde kendilerini avukat olarak tanıtan bazı şahısların vatandaşları ziyaret ederek, “Buralar acele kamulaştırma alanı olarak ilan edildi. Eğer bize vekalet verirseniz biz sizin adınıza dava açar ve hakkınızı mahkeme yoluyla ararız.” Demeleri.

Yani özet olarak ortada 22 Ekim 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan bir karar ve çok sayıda belirsizlik var…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Milli Futbolcunun Katılımıyla Malzeme Dağıtımı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.