a

Sultangazi'de İlçe Seçim Kuruluna Mesaj Şikayeti

Sultangazi'de telefonuna Ak Parti aleyhinde propaganda mesajları gelen vatandaş, Savcılığa ve İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. Avukat Hacı Orhan, YSK kararları gereğince partilerin kendi üyesi olmayan kişilere mesaj ve mail göndermesinin kesinlikle yasak olduğunu belirtti.

Sultangazi'de yaşayan Ak Parti üyesi Yaşar Arslan, telefonuna gelen propaganda içerikli mesajlardan rahatsız oldu. Mesajlarda Sultangazi'de Ak Parti'nin oy oranının düşük olduğunun ve oyların bölünmemesi için bir başka partinin desteklenmesinin istendiğini anlatan Arslan, “Mesaj gelince kim olduğunu anlamak için 2 sefer dönüş yapmama rağmen cevap veren olmadı. Ben de bu mesajların seçmenin ve halkın yanlış yönlendirilmesi amaçlı olduğundan dolayı duyarlı bir vatandaş olarak İlçe Seçim Kurulu'na avukatım aracılığı ile başvurmaya karar verdim” dedi.

Ak Parti Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Hacı Orhan ise, ilçede mesaj yoluyla halkın yanlış bilgilendirilmeye çalıştığına dikkat çekerek, “Halkımıza mesajlar çekiliyor, bazı partilerle ilgili oy oranları ifade ediliyor. Bunlar tamamen yanlış” diye konuştu.

Propaganda konusunda seçim yasaklarının 1 Ocak'tan itibaren başladığını anlatan Orhan, “554 sayılı YSK kararında partilerin veya propaganda yapan kişilerin mesaj ve mail atmaları yasaklamıştır. Üyeleri olmayan kişilere mesaj çekmeleri suç teşkil etmektedir. Tarafımıza iletilen çok sayıda bu şekilde mesajlar var. Biz de yasal süreci başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm Yorumlar (5)
  • Ali Ercan
    10 yıl önce
    0 0

    YSK 07.02.2014 Tarih ve 350 sayı ile mevcut belediye başkanlarının kesinlikle ilan reklam yerlerini,bilboardları v.s kullanmalarını yasakladı…S.Gazi ve Türkiye de buna uyan bir AKP'li var mı?Bundan hiç rahatsız oldunuz mu? Kur'an Kurslarında AKP'ye oy verilsin diye Satın Aldığınız hocalar resmen kanunsuz propaganda yapıyor..Din siyasete alet ediliyor…Anayasa çiğneniyor..rahatsız oldunuz mu hiç..Bunların hesabını önce verin,şov yapmayın…

  • tufan korkmaz
    10 yıl önce
    0 0

    şu suçları da şikayet edin size o zaman helal olsun diyeyim, belediyenin araçlarıyla, personeliyle, yemekleriyle ve maddi imkanlarıyla siyasi çalışma yapmak.

  • tahsin çınar
    10 yıl önce
    0 0

    Av.Hacı Orhan çok güzel bir konuya temas etmiş. Kendisine bizleri uyandırdığı için teşekkür ederiz. Yarın biz de Cumhuriyet Savcılığına gidip Sultangazi Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız.Belediyenin bilboardlarında seçim propagandası yapmaktan ve başkanlığını yaptığı belediyenin tüm imkanlarını Akpartiye peşkeş çekmekten. Kadir Topbaş da büyükşehir şirketlerinde çalışan adamlarını Akparti skm lerinde görev yapmak üzere izinli gösteriyor bu da suç. Tüm bu açılımları yapmamızı sağlayan Av.Hacı Orhan'a teşekkür ederiz.

  • fatih Yaren
    10 yıl önce
    0 0

    Hiç güleceğim yoktu.Hem akpciler şikayet ediyor.Hemde avukatı Hacı Orhan 🙂 Rezilsiniz.Bittiniz titriyorsunuz

  • yusuf özel
    10 yıl önce
    0 0

    ya bu ne yüzsüzlük siz herkese her türlü mesaj vesaire propogandayı yaparken suc olmuyormu vatandaşın ödediği vergilerlerle yandaşlarınıza cami türbe kültür gezileri adı altında dini sömürü yapmakta suc deyilmi akp hariç diğer partilerin afiş pankart larını istemediğiniz yerlerden indirmek suc deyilmi bildiğim kadarıyla sadece secim irtibat büroları ve ilce başkanlıgı önüne asılması gereken bayraklarınızla benim göz ve seyir zevkimi bozmanız suc deyilmibana yada başka arkadaşlarada günahım kadar bile sevmememe ragmen akp den mesaj geliyor siz
    niye gönderiyorsunuz o zaman başka parti üyelerine ben milliyetci hareket partili ülkücü biri olarak sizin mesajlarınızı istemiyorum cok şükür okumak tenezülünde bile bulunmuyor direk siliyorum ama istemiyoruz sizden mesaj bir iyilik yapacaksanız bi gidin başımızdan artık yeter

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ak Gençlik Sultangazili Gençlerle Buluştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.