a

Sultangazi'de Hızır lokması yemeği verildi

Hızır orucu tutan Aleviler tuttukları orucun lokmasını misafirleri ile paylaştı. Lokma yemeği veren Alevileri CHP'li vekiller de yalnız bırakmadı.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Göksel Fidan gelen misafirleri ile tek tek ilgilendi.

Başkan Göksel Fidan “Biz göreve geldikten sonra çok farklı bir iletişim içerisine girdik. Gelen kalabalık her geçen gün daha da artıyor. Gelenlerin hepsi Sultangazi'den. Bizi yalnız bırakmıyorlar” dedi.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal yaptığı konuşmada; Alevi inancında Hızır olgusunun önemli bir yer kapladığını ifade ederek Hızır Orucu'nun üçüncü gününde lokmalar, niyazlar pişirilip dağıtıldığını, kurbanlar adandığını ve Hızır Cemi yapıldığını hatırlattı. Topal, ''Bu paylaşım, insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırır'' diye konuştu.

Hızır lokması programına CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eydoğan,CHP il genel meclis üyeleri Sait Coşkunoğlu, Şükrü Yıldız ve CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş ve yöneticileri tam kadro katıldı. 

Misafirlere Hızır lokması olarak pilav ve et ikram edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sarıgül'e Sürpriz Rakip

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.