a

Sultangazi’de hiçbir şey eskisi gibi değil

HABER/YORUM – Emin Yeşil… 4 yıl öncesine kadar olayları ve suç oranıyla sürekli gündem de olan Sultangazi artık “eski Sultangazi” değil. 4 yıl önce suç oranı istatistiklerinde 9. Sırada yer alan, birçok platformda ‘İstanbul’un en tehlikeli ilçeleri’ arasında gösterilen Sultangazi,İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen ile birlikte tüm bu tabuları yıkarak, İstanbul’da güvenli ilçeler arasına girmeyi başardı. Suç oranı ise 4 yıl içerisinde gerileyerek 14. Sıraya düştü.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın her fırsatta övgülerine mazhar olan Sultangazi, son dört yıl içerisinde İstanbul’un en güvenilir ilçeleri arasına girmeyi başardı. Eski Sultangazi’den artık bir eser kalmadı.

Yeni Sultangazi’ye gelmeden önce, sizleri kısaca eski Sultangazi’ye götürmek istiyoruz…

Olayları bol, suç oranı yüksek eski Sultangazi, sık sık çeşitli olaylarla anılan bir ilçeydi. Televizyon ve gazete muhabirleri için haber değeri yüksek, haber malzemesi bol bir ilçeydi. FETÖ’cü emniyet müdürlerinin dönemlerinde, eski Sultangazi’de yok yoktu…

2013 Aralık-2014 Temmuz arasında görev yapan Emniyet Müdürü Murat Çimen, FETÖ’yle irtibatı bulunduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. 2012-2013 yılları arasında görev yapan Nazım Dorak ve 2011-2012 yılları arasında görev yapan Ünfan Kaya, ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. İlçe Emniyeti’nde görevli 47 polis amirinin 32’si hakkında FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle işlem yapıldı.

İşte bu sözde üç emniyet müdürünün dönemin de suç oranı yüksek bir Sultangazi vardı. Terör örgütlerinin serbestçe cirit attığı, adeta shov yaptıkları, yakıp- yıktıkları bir dönem yaşandı. Uyuşturucu ile mücadelede beklenen performans sergilenmedi ya da sergilenmek istenmedi.

Ve daha neler neler…                                                                              

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ve 2014 yılında ilçeye atanan Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen ile birlikte Sultangazi’de çok şey değişmeye başladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde sonra emniyet içerisinde ki pislikler de temizlenince Sultangazi artık “eski Sultangazi” olmaktan çıktı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Sultangazi’de yaptığı başarılı operasyonlar takdir toplamaya başladı.

Sultangazi’ye 3. Sınıf rütbesiyle atanan İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen’in başarısı ödüllendirildi ve 2. Sınıf rütbesine yükseltildi.

VİCDANİ BOYUTUNU DÜŞÜNEREK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Emniyet içersinde ‘Ufuk Baba’ olarak anılan Ufuk Kayadelen, göreve başladığı ilk günden itibaren emniyet içerisinde kurduğu özel ekiplerle birçok olayın aydınlanmasını sağladı. Özellikle uyuşturucuya yönelik çalışmalar konusunda hassas davranarak, Asayiş Büro Amirliği bünyesi Narkotik ekibini kurdu. Kendisinin de bir baba olduğunu söyleyen Ufuk Müdür; “Uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm ekiplerimiz vicdani boyutunu düşünerek çalışmalarını yürütüyor. Ben de bir babayım ve empati kuruyorum, ‘Benim çocuğumda kullanıcı yada satıcı olabilirdi’ diyorum. Ben ve ekibim uyuşturucu ile mücadeleyi bu boyutuyla değerlendirip, çalışmalarımızı da bu şiarla yürütüyoruz.” diyerek, uyuşturucunun kökünü kazıyana kadar çalışmaların devam edeceğini de belirtiyor.

Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan Narkotik ekibi, uyuşturucu tacirlerine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında 2018 yılının ilk 4 ayında 231 operasyon yaptı. Yapılan operasyonlar neticesinde, 100’ün üzerinde uyuşturucu satıcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik ekipleri, Esentepe Mahallesi’nde bulunan ve kamuoyunda ‘Adana Mahallesi’ olarak bilinen bölgeye özel bir önem gösterdi. ‘Özel önem gösterdi’ diyoruz çünkü; Uyuşturucunun İstanbul’a yayılması bu bölgeden gerçekleşiyordu. İstanbul genelinde bir satış noktası olan Adana Mahallesi’nde uyuşturucu imal edilen tüm adreslere operasyonlar yapıldı. Bölgede uyuşturucu imalatı için kullanılan birçok yapı yıkıldı, denetimler artırıldı. Sultangazi’den İstanbul’a bir satış noktası olan bu ağ, Narkotik ekiplerinin başarılı operasyonları sonucunda kesildi.

HIRSIZLARIN KORKULU RÜYASI: “HIRSIZLIK EKİBİ”

İlçe Emniyet Müdürü’nün talimatıyla kurulan ‘Hırsızlık Ekibi’ de sayısız olayı kısa sürede çözdü. Vatandaşların polis ile daha rahat diyalog sağlaması için kurulan ‘hırsızlık ekibi’, adeta hırsızların korkulu rüyası oldu. Kimileri suçüstü yakalandı, kimileri de olaydan kısa bir süre sonra yapılan başarılı operasyonlarla gözaltına alındı.

TÜRKİYE GENELİNDE BİR İLK: “KAÇAK DÖKÜM EKİBİ”

Güvenlik Büro Amirliği bünyesinde kurulan GMT ekibinin yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kaydelen Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Kaçak Döküm Ekibi’ yani hafriyat ekibi kurdu. Kaçak hafriyat dökümüne karşı polis ve zabıta işbirliğiyle kurulan ‘Kaçak döküm ekibi’  7/24 saat çalışan ekiplerin başında geliyor. Sultangazi’de boş arazilere ve ormanlara kaçak hafriyat dökümü yapan kamyonların peşine düşen ‘Kaçak döküm ekibi’ son üç yılda yaptığı çalışmalar kapsamında kaçak döküm yapan yüzlerce kamyonu suçüstü yakaladı ve sürücüleri haklarında yasal işlem yapıldı. Kamyonların kaçak hafriyat döküm anı da ekipler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kamyonlara yönelik uygulamalarını da yoğunlaştıran ekipler, brandasız hafriyat taşıyan 500’ün üzerinde kamyon sürücüsüne yaklaşık 150 Bin TL para cezası uygulandı.

MOT İSTANBUL’DA İLK SIRADA

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Sultangazi’de de hizmet veren “Mobil Park Polisi”, “Mobil Huzur ekibi” ve “Mobil Okul Timi” sessiz sedasız büyük bir başarıya imza atıyorlar. Öğrencilerin, eğitim ve öğretimin huzur içerisinde devamını sağlamak amacıyla kurulan “Mobil Okul Timi” Sultangazi’de eğitim güvenliğini tehdit eden faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik yaptığı çalışmalarda İstanbul genelinde 1. Sırada yer alıyor. MOT ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 417 GBT taraması yapıldı. Yapılan GBT taramalarında haklarında arama kararı bulunan 42 kişi gözaltına alındı, 72 kişi hakkında da idari işlem yapıldı. MOT ekiplerinin ‘Narkotik arama’ çalışmasında İstanbul’da ilk üç’te yer aldığını da belirtelim.

“Polis nerede?”, “Polis çalışmıyor” zırvalıklarını dile getirenler için bir dipnot ekleyelim; Avrupa Birliği normlarına göre her 250 kişiye bir polis düşmesi gerekirken, Sultangazi’yi örnek gösterirsek ilçemizde 1250 kişiye bir polis düşüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Liya Mobilya Outlet Arnavutköy’de Hizmete Girdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.