a

Sultangazi'de Fırınlar Denetlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine göre ekmeklerin daha az tuzlu, daha çok kepekli olması gerekiyor. Ancak İstanbul Sultangazi’de yapılan denetimlerde bu kurala pek uyulmadığı ortaya çıktı.

Tuz ve kepek oranlarını incelemek için Sultangazi’de üretim yapan 62 fırını denetleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, sadece bir fırının kuralları tam anlamıyla yerine getirdiğini açıkladı. Ceza kesilen fırınlardan ikisi ise İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı’na ait olduğu ortaya çıktı.

Her iki fırının da 11.850 lira cezayla karşı karşıya kaldığını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, un firmalarının kendilerine uygun ürünü göndermediğini belirterek, “Unun içindeki eksik kepek miktarından dolayı fırıncılar cezayla karşı karşıya kalıyor. Bizim fırınlarımızda zaten laboratuvar yok. Bize değirmenci (un firması) neyi gönderirse biz ondan ekmek yapıyoruz. Burada bir suç varsa, fırınların değil, değirmencinindir” diye konuştu.

Un sanayicileri ise, “Bizim gönderdiğimiz üründe bir sıkıntı yok, biz sonradan nasıl içine başka karıştırılmadığını bilebiliriz” diyerek kendilerini savundu. Uncular fırıncıları, fırıncılar da uncuları suçlarken, biz tuzlu ve kepeksiz ekmek yemeğe devam ediyoruz…

sultanciftligi.net

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Rahim Ağzı Kanseri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.