a

Sultangazi’de En Büyük İşveren; TEKSTİL VE AYAKKABI

İstanbul’un tekstil ve konfeksiyon sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Sultangazi’de yaklaşık 60 Bin kişi bu sektörde çalışıyor. Yılda 150 Milyon çift üreten ekonomi ve istihdamda Sultangazi’ye büyük bir katkı sağlayan Ayakkabı sektöründe ise yaklaşık 30 bin kişi çalışıyor.

Sultangazi’nin istihdam havuzu ve ekonomi dinamosu olan tekstil ve ayakkabı sektörünün en büyük sorunu ise Organize Sanayi Sitesi. Özellikle ayakkabı sektörünün temel sorunları arasında yer alan ‘Organize Sanayi Sitesi’ için Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’dan açıklama geldi. Başkan Altunay, katıldığı bir televizyon programında “Yakın zamanda bir müjde vereceğiz” dedi.

Sultangazi’nin dinamosu konumundaki ayakkabı sektörü ve tekstil sektörünün en büyük açmazlarından birisi olan ‘Organize Sanayi Sitesi’ yıllardır her iki sektörün gündeminden düşmedi. Özellikle ayakkabı üreticilerinin bu istekleri uzun yıllara dayanıyor. Spor ayakkabı üretiminde Türkiye’nin en büyük birinci üretim üssü olan Sultangazi’de ayakkabı üreticileri daha kaliteli ve fazla üretim için uzun yıllardır Organize Sanayi Bölgesi istiyorlar ve bu konuda çeşitli girişimleri oldu. Sorun çözülemeyince de yaklaşık 3 yıldır bazı üreticiler yavaş yavaş organize sanayi bölgesi bulunan ilçelere taşınmaya başladı. Son 3 yılda yaklaşık 50 ayakkabı üreticisi Beylikdüzü, Çatalca, Hadımköy bölgelerine taşındılar. Sektör temsilcileri bu taşınmaların bu yıl içerisinde de devam edeceği görüşündüler.

Yaklaşık 400 firma ile yılda 150 Milyon çift üreten, 35 bin çalışanı bulunan, spor ayakkabı üretimi ve kalitesinde Avrupa’da birinci sırada yer alan sektörün temsilcisi İstanbul Spor Ayakkabıcıları Derneği (İSAD)’nin uzun yıllara dayanan ‘Organize Sanayi Sitesi’ girişimleri devam ediyor. Yıllardır sektörün temsilcisi olan İSAD Yönetimi organize sanayi için çalmadık kapı bırakmadı. Sultangazi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve ilgi bakanlıkların kapılarını çalarak, sanayi bölgesi için taleplerini ilettiler. Projelerini bile hazırladılar. İSAD, “Yer gösterin biz yapalım” teklifinde bile bulundu. İSAD’ın yeni başkanı Oktay Şamdanlı ve ekibinin bu konuda ki girişimleri devam ediyor.

60 bin çalışanıyla Sultangazi’nin istihdam havuzu ve ekonomi dinamosu olan bir diğer sektörü ise tekstil. Tekstil sektöründe bugüne kadar ‘Organize Sanayi bölgesi’ için atılan bir adım olmadı. 30 bin çalışanıyla dernekleşen ayakkabı sektörünün aksine, tekstilde bir dernekleşme de söz konusu değil.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın açıklamalarıyla ‘Organize Sanayi Bölgesi’ bir kez daha gündeme geldi. Tekstil sektöründe 60 bin, ayakkabı sektöründe ise 30 bin kişinin çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, ‘Organize Sanayi Bölgesi’ için yakın zaman içerisinde bir müjde vereceğini söylenti.

Sultangazi’de En Büyük İşveren TEKSTİL VE AYAKKABI

‘Organize Sanayi Bölgesi’ için yer ayırdıklarını söyleyen Başkan Altunay, “Ayırdığımız yer her iki sektöre yetecek büyüklükte değildir. Ayırdığımız yer sadece bir sektöre yöneliktir. İnşallah tamamına yakının yararlanabileceği bir yeri hükümetimizle de görüşerek çözeriz.” Dedi.

Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın fazla detaya girmediği yer ile ilgili açıklaması sabırsızlıkla beklenirken, hangi sektöre yönelik olacağı da Başkan Altunay’ın konu ile ilgili yapacağı açıklamalarla cevabını bulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Dostlar 2’de ‘Dost’ İftarı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.