a

Sultangazi’de Çanakkale Ruhu

Sultangazi Belediyesi Çanakkale Savaşları’nın 101. yıldönümünde düzenlediği etkinliklerle Çanakkale ruhunu Sultangazi’ye taşıdı. Etkinlikler, Pazartesi,Salı ve Çarşamba günü “Çanakkale’den Son Mektup” isimli film gösterimi ile başladı.

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan eşyaların ve savaş malzemelerinin yer aldığı “Çanakkale Savaş Müzesi”nin de yer aldığı etkinlikler Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin son günü olan bugün “Çanakkale Zaferi” konulu panel, “Şehitleri Anma” programı ve Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan kısa belgesel gösterimi yapıldı.

sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4842

Etkinlikler kapsamında “Çanakkale Savaş Müzesi” açılışı ve “Çanakkale Zaferi” konulu panel Sultangazi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlendi. Programa; İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay,Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Milletvekili Ali Haydar Yıldız, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İlçe Sağlık Müdürü Emray Eray, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Tarım Müdürü İsa Tanrıverdi, Sultangazi Ptt Bank Müdürü Metin Gavas, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Muhtarlar, STK temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4844

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Çanakkale Zaferi’nin büyük bir destan olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi’ni hiçbir zaman unutturmayacaklarını belirten Başkan Altunay, “Çanakkale Zaferi bir bitiş anında, bir diriliş hikayesidir. Hiç şans verilmeyen bir milletin, hiç ümit edilmeyen bir anda, sadece kendi milletinin değil, bir çoğrafyanın planlanmış, taksim edilmiş, şekillendirilmiş geleceğini değiştiren bir zaferdir. Çanakkale Zaferi vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper eden ve bir gül bahçesine girercesine şahadet şerbeti içen şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları gazilerimizin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” Dedi.

sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4865

Başkan Altunay, Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin yeniden uyanışına ve bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırladığını söyledi. Altunay, “250 bin şehidimizin ruhunun şad olması, bugünkü gençliğimizin Çanakkale ruhuyla bezenmesiyle mümkündür. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri milletimizin kalbinde ebedi yaşayacaklardır” ifadesini kullandı.

Program sonunda Sultangazi Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan, editörlüğünü Dr. Çoşkun Yılmaz’ın yaptığı “Çanakkale” kitabı davetlilere hediye edildi.

sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4832 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4834 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4835 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4844 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4848 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4851 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4857 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4870 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4873 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4877 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4878 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4879 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4880 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4881 sultangazi-çanakkale-ruhu_DSC4882 sultangazi-çanakkale-ruhu48d91c3d-1634-4716-bae4-624d771e1914 sultangazi-çanakkale-ruhu20160317060240

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ulusal Şimdiden Sultangazispor’u MAĞLUP İlan Etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.