a
  • Eminhaber.Org
  • MANŞETLER
  • Sultangazi’de 5 yaşındaki çocuk ‘uçuyorum’ deyip kendini balkondan aşağıya bıraktı

Sultangazi’de 5 yaşındaki çocuk ‘uçuyorum’ deyip kendini balkondan aşağıya bıraktı

İnanılmaz gelebilir ama gerçek. 5 yaşındaki çocuk Örümcek Adama özenip 4. kat balkonundan aşağı atladı.

Süperman hayranı, Spiderman fanatiği 5 yaşındaki Mahir Altınışık, ‘Uçuyorum’ diyerek 4’üncü kat balkonundan kendini boşluğa bıraktı. Toprak zemine düşen Mahir, ağır yaralandı. Olay dün öğlen saatlerinde Cebeci Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 8 katlı bir apartmanın 4’üncü katında meydana geldi.

Televizyonda izlediği ‘Spiderman’ (Örümcek Adam) diye bildiği çizgi roman karakterlerine özenen Mahir, evdeyken sürekli, ‘Ben onlar gibiyim. Uçabiliyorum’ diyerek, koltuk ve sandalyelerden yaptığı atlayışlardan birini balkonda yapmak istedi.

Balkona çıkan 5 yaşındaki Mahir Altınışık, korkuluk demirlerine tırmandıktan sonra 4’üncü kattan kendini boşluğa bıraktı. Toprak zemine düşen ve kaburgaları kırılan Mahir, 112 ambulansıyla Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Mahir’in hastanede tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

UZMANLAR DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Çoçuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan kendisiyle yapılan bir söyleşide, 5-6 yaşından önce, çocukların kurgu ve gerçek arasındaki farkı anlama kapasitesinin gelişmediğini ifade etmişti. Çizgi roman kahramanlarının, hayali yaratılmış şeyler olduğunu, 4 yaşındaki bir çocuğun anlamasının mümkün olmadığını ifade eden Dr. Ayten Erdoğan, ailelere, ‘Çocuklar bu tür filmleri izlerken, onlara gerçek olmadığını, gerçek hayatta onlar gibi olunamayacağını izah etmek gerekiyor. Yasaklamak çok radikal bir çözüm olur. Sadece ne olduklarını anlatmak gerekiyor’ diye uyarıda bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Cahit Altunay’ın Sur İzlenimleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.