Sultangazi’de FETÖ Paralel Devlet Yapılanmasına ait olduğu için mühürlenerek devlet tarafından el konulan Murat Hüdavendigar Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesine tahsis edildi.
15 Temmuz günü FETÖ terör örgütüne bağlı bir avuç vatan haininin kalkıştığı kanlı darbe girişiminden sonra devlet, FETÖ’ye ait olduğu belirlenen bazı kurumları mühürleyerek hazineye devretmişti. Geçtiğimiz yıllarda Sultangazili bir vatandaşın arsa bağışıyla FETÖ tarafından inşa edilen ve Murat Hüdavendigar Üniversitesi olarak isimlendirilen ancak eğitim öğretime hiç başlamayan okula 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra mühürlenerek, hazineye devredilmişti. İstanbul Teknik Üniversitesinin kullanım için talep ettiği, ancak Fatih Üniversitesinin İTÜ’ye tahsis edilmesinden sonra defterdarlığın Bezmialem Vakıf Üniversitesine tahsis ettiği Murat Hüdavendigar Üniversitesi, yeni eğitim öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açacak.
“O ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞECEK”
Belediye Başkanı Cahit Altunay ise Merkez Camii önünden düzenlenen demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, buranın Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne devredildiğini doğrulayarak, Eylül ayından itibaren Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak eğitim vereceğini söyledi.
Başkan Altunay, Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak eğitime devam edecek olan okulun isminin değişeceğini belirterek, “1 ay sonra burası Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak hizmet verecek. Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne bir talepte bulunduk. Buranın adını bizler koyalım. İnşallah buraya 15 Temmuz şehitlerimizden birinin adını koyarak, şehitlerimizi Sultangazi’de yaşatacağız.” Dedi.
“SULTANGAZİ YÜKSEK ÖĞRETİM’DE ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK”
Altunay, Sultangazililere, Sultangazi’nin yüksek öğretim alanında önemli bir merkez olacağının müjdesini verdi. Başkan Altunay, 2008 yılında ilçe olması kararlaştırılan Sultangazi’nin, Gaziosmanpaşa’dan tam manasıyla ayrıldığı 2009 senesinde sadece 5 tane liseye sahip olduğunu söyleyerek, o zamanlar 18 lisenin Gaziosmanpaşa tarafında kaldığını belirtti.
Başkan Altunay, “O zamanlar arkadaşlarımızın bazıları bu konuda umutsuz bir takım yorumlar yapıyorlardı, ancak ben o zamanlar da aynı şeyleri söylüyordum. Nerde bir şey az ise orada o konuda daha çok çalışma yapılır diyordum. Nitekim sadece 5 olan lise sayımız, Allah çok şükür şu anda tam olarak 22 adet.” Dedi.
Başkan Altunay yüksek okul alanında müjdelerinin bununla sınırlı olmadığını söyleyerek şöyle devam etti; “Yapımı neredeyse tamamlanacak olan devlet hastanemizin çevresine 3 adet daha yüksek okul projemiz tamamlandı. Gerekli onaylar alındı ve çok yakında bu okulların temellerine ilk kazmalar vurulacak.”
“Nedir bunlar?
Diş hekimliği Fakültesi,
Sağlık Meslek Yüksek Okulu,
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu.
Bu okullar İstanbul Üniversitesine bağlı olarak eğitim verecekler.”
Başkan Altunay ayrıca Cebeci Şehir Parkının üst kısmında bulunan ve çok uzun yıllardır atıl durumda olan ve Sultangazililer tarafından “Külliye” olarak adlandırılan yapının da yüksek okula çevrileceğini söyledi. Başkan Altunay, Sultangazi’de toplamda 5 tane yüksek okulun eğitim vereceğini söyleyerek, “2009 yılında sadece 5 adet lisemiz vardı, 7-8 sene sonra 5 üniversiteden söz ediyoruz. İşte hizmet böyle olmalı.” Dedi.
FETÖ/PDY Operasyonu Siyasete Nasıl Yansır?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.