a

Sultangazi Müteahhitler Derneği Kongresi’ne Birgün Kala…

Sultangazi Müteahhitler Derneği yarın kongreye gidiyor. Dernek binasında gerçekleşecek kongre öncesi ilçede iki ayrı mekanda aynı saatlerde düzenlenen kahvaltı programları güne damgasını vurdu. Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyeleri Altınser Restaurant’ta bir araya gelerek kongre öncesi istişarede bulunurken, günler öncesinden başkanlığa adaylığını açıklayan Hamza Özkan ise Şelale Cafe’de düzenlediği kahvaltıda meslektaşları ile bir araya geldi.

MEVCUT YÖNETİM ALTINSER’DE TOPLANDI

Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri Altınser Restaurant’ta bir araya geldiler. Toplantıda yarın yapılacak olan kongre masaya yatırıldı. İstişare toplantısı sonrası Emin Haber’e açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Osman Derdiyok, yarın yapılacak olan kongreye tüm üyeleri davet etti. Derdiyok, “Kongre öncesi Yönetim Kurulu Üyelerimizle bir araya gelerek, istişarede bulunduk. Ben yarın yapılacak olan kongremize Sultangazi Müteahhitler Derneği üyesi olan herkesi davet ediyorum. Şölen havasında gerçekleşecek olan kongremiz saat 10.00’da dernek binamızda düzenleyeceğimiz kahvaltı ile başlayacaktır. Bu kongremizde derneğimize üye olan herkes oy kullanabilecektir.” Dedi.

osman-derdiyok-kahvaltı

HAMZA ÖZKAN ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

Sultangazi Müteahhitler Derneğinin kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Hamza Özkan, Şelale Cafe’de kongre öncesi meslektaşları ile bir araya gelerek, yarın yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıkladı. Kahvaltılı toplantıda yeni bir derneğin kurulması gündeme gelirken, mini bir anket de düzenlendi. Katılımcılarla Sultangazi Müteahhitler Derneği ile ilgili ve yeni bir derneğin kurulmasını içeren dokuz sorudan oluşan anket çalışması yapıldı.

Sultangazi Müteahhitler Derneği’nin Kurucu üyesi olduğunu hatırlatan Hamza Özkan yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Derneğimizin kongresini bir kurucu üye olarak ilçemizde yayın yapan yerel bir gazeteden öğrendim. Bu doğrultuda dernek başkanlığına aday olmak için derneğimize müracaat ettim. Dernek Başkanımız Osman Derdiyok ile bu konuda fikir alışverişinde bulundum. Kendisinden mevcut üye lisemizi ve tüzüğünü aldım. Maalesef dernek üye listemizin tamamının 68 kişiden oluştuğunu gördüm. Oysa Sultangazi Müteahhitler Derneği ilk kurulduğu zaman üye sayısı 187 idi.”

hamza-özkan

Sultangazi Müteahhitler Derneği’nin kendilerini temsil etmediğini belirten Hamza Özkan, çoğu üyenin üyelik aidatının ödemediğinden ve derneğin toplantılarına katılmadıklarından dolayı dernek üyeliğinden çıkarıldığının kendisine iletildiğini belirtti. Özkan, “Bana 23 kişinin dernekte aktif olarak yer alındığı söylendi. 23 kişilik bir derneğe benim aday olmam neyi ifade edecek? Ben 23 kişinin olduğu bir derneğe aday olmam.” Diye konuştu.

Hamza Özkan’ın düzenlediği kahvaltıda katılımcılarda kongre öncesi düşüncelerini aktardılar. Katılımcılar yeni bir derneğin oluşumu ile ilgili de fikirlerini dile getirdiler.

ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Hamza Özkan sabah yapılan programdan sonra iş yerinde basın mensupları aracılığıyla yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarını açıklayan Özkan, “Sabah programımıza katılan davetlilerle mini bir anket yaptık. Sumder yönetiminin derneğin kuruluş amacına uygun faaliyet gösterdiğine inanıyor musunuz? Sorusuna yüzde 90 hayır, yüzde 10 evet cevabını vermiş. Sumder ile aynı adı taşıyan Sumder Yapı A.Ş’nin kurulmasını doğru buluyor musunuz? Sorusuna yine yüzde 90 hayır, yüzde 10 evet demiş. Sumder A.Ş’nin derneğin isminden çıkar sağladığını düşünüyor musunuz? Sorusuna yüzde 80 evet, yüzde 20 hayır, son olarak da yeni bir Müteahhitler Birliği Derneği’ne ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna yüzde 70 evet, yüzde 30 hayır cevabını vermiş. Bu anket sonucunda görüyoruz ki; İlçemizde ki meslektaşlarımızın büyük bir çoğunluğu yeni bir derneğin kurulmasından yana. Bizlerde önümüzdeki günlerde yeniden meslektaşlarımızla bir araya gelerek, istişarede bulunacağız. Çıkan sonuç doğrultusunda yeni bir derneğin kurulup, kurulmamasına karar vereceğiz” dedi.

hamza-özkan-anket

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Atölye Yangını

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.