a

Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nden “BIM” Semineri

Yapı Metrik Bilgi Servisleri şirketinden Adem Özay’ın konuşmacı olarak katıldığı “BIM” seminerine Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci’nin de katıldığı seminerde konuşan Adem Özay, “BIM, Türkçe karşılığıyla ‘yapı bilgi modellemesi’, her ne kadar Türkiye için yeni bir süreç olsa da, dünya genelinde bilinirliğini hızla artırıyor ve aynı biçimde kabul görüyor.” Dedi.

Adem Özay’ın verdiği bilgilere göre, Batı Avrupalı sektör katılımcılarının üçte birinden fazlası 2010 yılı itibariyle BIM kullanmaya başladı. Bu oran, Kuzey Amerika’da yüzde 49 seviyelerini buluyor.

sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4785

BIM’in İstanbul’dan sonra Ankara’da da yoğun ilgi gördüğünü belirten Özay, “Batı Avrupalı sektör katılımcılarının üçte birinden fazlası 2010 yılı itibariyle BIM kullanmaya başladı. Bu oran, Kuzey Amerika’da yüzde 49 seviyelerini buluyor. Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü, dünyanın önde gelen ve rekabet gücü en yüksek sektörlerinden birisi. Türkiye, dünyanın en büyük 225 mühendislik, tedarik ve inşaat şirketinin 33’üne ev sahipliği yapıyor ve bu Türk şirketleri Avrupa’nın dört bir yanında faaliyet gösteriyor. Bu anlamda Türkiye, Çin’in ardından dünyanın ikinci büyük inşaat/müteahhitlik sektörüne sahip. BIM, bir projenin önemli fiziksel ve fonksiyonel özelliklerinin – inşa safhasından önce – dijital olarak tetkikine yardımcı olan entegre bir prosestir. BIM’in, artık mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörleri için yabancı bir konsept olmadığından hiç kuşku yok. Giderek artan sayıda profesyonel BIM’i kullanmaya başlıyor veya başlamanın eşiğinde bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Osman Derdiyok ise seminere katılan tüm üyelere teşekkür ederek, derneğin bu tür seminerleri sürdüreceğini söyledi. Derdiyok, sektöre yönelik mesleki seminer düzenleyeceklerini ifade ederek, “Dernek olarak her ay iki defa düzenleyeceğimiz seminer ve konferanslarla üyelerimizi sektörümüze yönelik her türlü teknik konularda bilgilendireceğiz.” dedi.

sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4785 sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4786 sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4787 sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4789 sultangazi-müteahhitler-birliği_DSC4790

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sait Çoşkunoğlu O Konulara Neden Değinmedi?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.