a

Sultangazi Meslekte Birlik'ten Seminer

Seminer, Meslekte Birlik Sultangazi temsilcisi Abdurrahman Mete’nin selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen Meslekte Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özad, Başkan Mustafa Çaya’nın selamlarını ilettikten sonra Meslekte Birlik çalışmalarını anlatarak, mali müşavirlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Hem mesleki hem de iktisadi hayata katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyleyen Özad, “Seminerin faydalı geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu konuşmaların ardından Meslekte Birlik eski yönetim kurulu üyelerinden halen Sultangazi Belediyesi meclis üyesi olan Ahmet Ziya Erçakır’ın oturum başkanlığında seminere geçildi. Seminerin ilk konuşmacısı Kırklareli Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Av.Hacı Kara,  TTK ile getirilen güncel değişiklikleri anlattı. Yrd.Doç.Hacı Kara, eski TTK ile yeni TTK arasındaki farkları açıkladıktan sonra yeni TTK’nın 5 değil, 6 kitaptan oluştuğunu söyledi.

Yeni kanunla ticari davaların durumunu anlatan Kara, ticaret sicilinin yeniden düzenlendiğini ve böylelikle kayıtların elektronik ortama taşındığının altını çizdi. Kara, ticaret şirketlerinin yeni TTK ile uyacağı kuralları açıkladıktan sonra ticari defterlerin yeniden tanımlandığını ve bunların nasıl tutulması ile saklanması gerektiğini belirtip, finansal tabloların hazırlanması, bilanço hükümleri, bilgilerin internette yer alma usul ve esasları ile diğer konularda bilgiler verdi.

Daha sonra yine Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Demir’in sunumuna geçildi. Demir ise yeni TTK’nın denetim alanında getirdiği yenilikleri anlattı. Yrd.Doç.Dr.Zekeriya Demir, denetim alanında batıdaki örnekleri sıralayarak Türkiye’de de tıpkı batıdaki gibi “denetimin denetlenmesi” amacına dönük olarak Türkiye Kamu Gözetimi Kurumu’nun kurulduğunu söyledi. Denetimin kapsamını ve kimlerin denetçi olabileceğini anlatan Demir, yeni TTK’nın denetimle ilgili kısımlarının beklentilerin uzağında kaldığını belirtti.

Her iki konuşmacının da sunumları bittikten sonra soru-cevap kısmına geçildi. Soruların cevaplanması ile birlikte seminer, oturum başkanı Ahmet Ziya Erçakır’ın İSMMMD’ne, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etmesiyle birlikte sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazililerin Deve Heyecanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.