a

Sultangazi Meclisi’nde Denetim Komisyonu Tartışması

Sultangazi Belediye Meclisi Meclis Başkanvekili Hacı Orhan başkanlığında toplantı. Nisan ayı ikinci birleşim toplantısında 11 madde görüşüldü. Gündemin 10. Maddesinde yer alan ‘2016 Mali yılı kesin hesabı’ üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Necdet Selvi, “Sultangazi Belediyemizin 2016 yılı geliri 199 Milyon, gideri ise 254 Milyon’dur. Belediyemizin müdürlüklerine baktığımızda Fen İşleri Müdürlüğü 68 Milyon, Temizlik İşleri 35 Milyon, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü 25 Milyon ve Park ve Bahçeler 22 Milyon ile en çok harcama yapan müdürlüklerdir. Müdürlüklerimize baktığımızda çok abartılı harcamalar yapıldığı görülmektedir. Bu harcamalara rağmen ilçemizdeki problemler devam etmektedir.  Bazı harcama kalemlerinde kısıtlama yapılması, yeni dönemde bütçenin daha idareli kullanılması gerekiliyor. 2015 yılında belediyemizin geliri 241 Milyon iken, 2016 yılında belediyemizin geliri 200 Milyon’a düşmüştür. 41 Milyon gelirimizde azalma görülmektedir.  2015 yılında belediyemizin gideri 197 Milyon iken, 2016 yılında 254 milyondur. 57 milyon giderimiz yükselmiştir. Görülüyor ki, 2016 yılında belediyemizin gideri çoğalmış, geliri azalmıştır.” Dedi. Selvi, yaptığı açıklamadan sonra CHP grubu olarak gündemin 10. Maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı’na ret oyu kullanacaklarını söyledi.

sultangazi-belediye-meclisi-nisan-ayı-toplantısı7463619b-8d07-44b7-9cb5-30420529322a

AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Demir, Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yarın yapılacak olan faaliyet raporu toplantısında konuya ilişkin bilgilendirme yapacağını belirterek, “Bu denk bir bütçedir. Başarılı bir bütçedir. Onun için biz takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

Madde üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, Pazartesi günü gerçekleşen meclis toplantısında okunan Denetim Komisyonu raporunun 6 sayfadan oluştuğunu hatırlatarak, “İhaleleriyle, iş alımlarıyla, satışlarıyla, personeliyle, bürokrasisiyle yani denetim raporuna 6 sayfayı nasıl sığdırdınız merak ediyorum.  Hani diyorsunuz ya biz belediyeciliği çok şeffaf yapıyoruz. Adaletli bir şekilde yapıyoruz. Adaletli ise, şeffaf ise üç olan Denetim Komisyonu üyeliğini beşe çıkarırsınız ve bu komisyona muhalefet partisinden iki tane de üye alırsınız. Bu beş arkadaş her şeyi değerlendirir. O zaman ne kadar şeffaf olduğunuzu hep beraber görürüz.” Dedi.

sultangazi-belediye-meclisi-nisan-ayı-toplantısıdaa7e6c2-18f8-471b-9dfd-ae2f34807d58

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşinin aldığı ihaleler tartışma hatırlatarak konuşmasını sürdüren CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyesi Nazmiye Sümeyye Sayan’ın, 2015-2016 yıllarında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin açtığı 3 ayrı ‘psikolojik destek hizmeti’ ihalesinden toplam 1 milyon 30 bin TL’lik iş aldığını ve bunu da Gaziosmanpaşa Belediyesi Denetim Komisyonunda bulunan CHP’li meclis üyesi tarafından ortaya çıkarıldığını dile getirdi. Sultangazi Belediyesi Denetim Komisyonunda muhalefetten bir ismin bulunmadığına bu örnekle dikkat çeken Coşkunoğlu, şunları kaydetti;  “Sultangazi Belediyesi’nin 2015 yılı geliri 241 milyon, gideri ise 197 milyon. Bu yılda gelir- gider birbirini karşılamış, hatta kar etmiş. 2016 yılı geliri 200 milyon, gideri ise 254 milyon.  Belediyemiz zarar etmeye başladı. Gayrimenkul açısından belediyemiz zengin bir belediye. Ama sekiz yıldır sata sata bitirdi. 2016 yılında gayrimenkulden 23 Milyon bir gelir elde edilmiş. Gayrimenkul gelirleri azalmaya başladı. Çünkü gayrimenkullerimiz bitecek. Gayrimenkullerimiz azaldığında ne olacak? İller bankasından ve bankalardan borç para alacaksınız. Size defalarca söyledik. Bu işin sonu nereye gidecek?”

sultangazi-belediye-meclisi-nisan-ayı-toplantısı77e46a39-7666-401e-b276-0b2a83b98383

CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu’nun açıklamalarını ‘garip’ bulduğunu ifade eden Ak Parti Grup Sözcüsü Mustafa Demir, Nazmiye Sümeyye Sayan ile ilgili iddiaların Büyükşehir Meclisi’nde de dile geldiğini ve burada gereken açıklamanın yapıldığını dile getirerek, “Sait bey bunu burada da gündeme getirerek siyasi şov yapıyor.  Büyükşehir meclisinde bunun cevabı verildi.” Dedi. CHP Gaziosmanpaşa Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir’in bir önceki dönem 50. Yıl Kültür Merkezi ihalesini aldığını hatırlatan Demir, “Epözdemir 50. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi’nin ihalesini aldı, burayı yaptı, bitirdi. Sonuç şu anda kendisi ile mahkemeliğiz. Mahkeme süreci devam ediyor. Meclis üyeleri meclis üyesi olunca rahibe mi oluyor? İş almayacaklar mı? Meclis üyelerinin iş yapması suç değildir.” Şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Milleti küçümsemek, ötekileştirmek kimsenin haddi değildir

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.