a

Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi kamuoyuna tanıtıldı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde kurulan  Kurban Satış ve Kesim Merkezi basın mensuplarına tanıtıldı.

220 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde bulunan 700 çadır havadan drone ile görüntülendi. Çadırlardan 560 adeti kurban satışına ayrılırken 100 adeti kurban kesim çadırı ve ünitesi, 40 çadır da hizmet çadırı olarak vatandaşlara hizmet verecek. Merkez,  Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelecek 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasitesiyle faaliyet gösterecek. Alanda 4 bin küçük ve büyükbaş hayvanın aynı anda kesimi yapılabilecek. Arife ve Kurban Bayramı’nın birinci gününde taş ocakları çalıştırılmayarak, kurban kesim alanına toz gelmesinin de önüne geçilmiş olunacak.

Cqs4PdXWgAA3cK_

“ARİFE VE BAYRAM GÜNÜ KESİNLİKLE TAŞ OCAKLARINI KAPATIYORUZ”

Kurban kesim alanında ilaçlama çalışmalarının aksatılmadan yapılacağını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Alanda kokunun yayılmasının, sineklerin çoğalmasının engellenmesi ve mikropların önlenmesine yönelik ilaçlama yapılıyor. Kesim çadırlarının olduğu çadırlarda özellikle dezenfekte ve yıkanma işlemlerinin rahat yapılabilmesi için beton zemin ona göre dökülüyor. Kurban Bayramı’nda kurban ihtiyacının en güzel şekilde karşılanması için belediye ekiplerimiz başta olmak üzere, emniyet güçlerimiz ile bu hizmeti en güzel şekilde yapacağımıza güvenim tamdır. Bayramın ikinci günü bir tane satılmamış hayvan kalmadığını görmek bizi mutlu ediyor. Arife ve bayram günü kesinlikle taş ocaklarını kapatıyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde toz oluşmaması için taş ocaklarının çalışmaması kararını aldık” şeklinde konuştu.

“KÜPELERİNE DİKKAT EDECEKLER”

Vatandaşların alandan kurbanlık alırken dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken Sultangazi Belediyesi Veteriner Şefi Muhammet Koç, “Vatandaşların şüphelendikleri, sıkıntı yaşadıkları durumlarda bizlere danışmalarını istiyoruz. Çünkü 7 -24 burada olacağız. Vatandaşlar  hayvan alırken birinci olarak küpelerine dikkat edecekler. İkinci husus hayvanların canlılıklarına, yaş hususlarına dikkat etsinler, biz vatandaşlara burada her türlü yardımı yapacağız. Biz de hayvanlar gelir gelmez kontrollerimize başlayacağız” diye konuştu.

“KIVIRCIK KOÇ 750 LİRA İLE 800 LİRA ARASINDA”

Geçen sene ile bu sene arasında kurbanlık fiyatlarında belirgin bir farkın olmadığını belirten hayvan satıcısı Veysel Ünal, “Kıvırcık koç 750 lira ile 800 lira arasında ortalama bir dana ise 6 ile 12 bin arası bir fiyat ile satılıyor. Vatandaşlarımız kurban alırken dişlerine baksın. Kulak küpesi olmayan hayvanları almasınlar. Büyükbaş hayvanlar satılırken 2 bin lira fark olabiliyor, bu hayvanların yaşlarından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Cqsc8CYXgAAAj1q

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.