a

Sultangazi Kurban Satış Merkezine Yoğun İlgi

Anadolu ve Trakya bölgelerinden hayvanlarını pazarlara getiren satıcılar, talepten memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne olan ilgi de artıyor. Anadolu ve Trakya bölgesinden hayvanlarını pazarlara getiren satıcılar Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ndeki hareketlilikten oldukça memnun kaldıklarını ifade ediyorlar.  Kurban satıcıları, “Kurbanlıkların satışlarına bu yıl erken başladık. Kurbanlıklar ve bizim için her şeyin düşünüldüğü merkezde satış yapmaktan oldukça memnunuz” şeklinde konuştular.

MERKEZ 20 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

80 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 540 çadır kuruldu. Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı. Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla kalabilecekleri mekanlar, banyo ve WC'ler kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescid ve kafeterya bulunuyor.

KURBAN KESİM ALANLARI

Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynırları konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları kuruldu. Kesim sonrası oluşan atık ve artıkları hijyenik şartlara uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alındı.

MAHALLE HİZMET TESİSLERİ

Sultançiftliği , İsmetpaşa ve 50. Yıl Mahallerinde bulunan Sultangazi Belediyesinin hizmet tesisleri de  Kurban Kesim Merkezi olarak vatandaşların hizmetinde olacak. Monoray sistem kurulan Hizmet Tesisleri'nin her birinde günde bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Dinlenme alanları, kafeterya ve WC'ler konuldu. Ayrıca ilçe genelinde kurban kesimine uygun oto yıkama istasyonlarında da kurban kesimi yapılacak.

ÇORBA ÇEŞMESİNDEN İKRAMLAR

Türkiye’de ilk olarak Sultangazi Belediyesi tarafından uygulamaya başlanan çorba çeşmeleri, Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde halkın hizmetine sunuldu. Çorba çeşmelerinden ziyaretçilere ve satıcılara ekmek ve çorba ikramı yapılıyor.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Erzurumlular Derneği Uslanmaz ve Şahan'ı Ziyaret Etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.