a

Sultangazi Kültür Merkezi'nde Ne Ararsan Var

 Açılışta konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi’yi yaşam kalitesi yüksek bir ilçe yapmak için Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. İBB Başkanı Topbaş’a gösterdiği desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Altunay, “Çocuklarımız,  gençlerimiz artık sinema izlemek ve buz pistinde kaymak için başka bir ilçeye gitmeyecek. Oditoryum, çok amaçlı salonlar, halk oyunları salonu ve kütüphanesiyle gençlerimiz tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayacak” diye konuştu.

 Sultangazi Belediyesi’nin girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine İstanbul Milletvekilleri İbrahim Yiğit ve Ahmet Baha Öğütken, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, kültür merkezinin açılışında olmaktan duyduğu sevinci paylaştı. Kültürün toplumların zaman içinde biriktirdiği uygarlıklar olduğunu ifade eden Yiğit, “Kültürlerin genç kuşaklara aktarımında yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Kültürümüzü yaşatmak adına bu güzel hizmetleri sunan İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı ve Başkan Cahit Altunay’ı tebrik ediyorum ” dedi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken de vatan ve millet için durmadan çalışmayı sürdürdüklerini söyledi. Sultangazi’nin yıllar öncesinde yollarının olmadığını hatırlatan Öğütken, “Yolu olmayan Sultangazi’den suları akmayan İstanbul’dan bugünlere geldik. Her zaman yılmadan vatan ve milletimiz için durmadan yılmadan çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay törende yaptığı konuşmada Sultangazi’ye bir kültür merkezi daha kazandığını söyledi. Başkan Altunay, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ve ekibine gösterdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.  Sultangazililerin kültürel faaliyetler için artık ilçe dışına çıkmayacaklarını kaydeden Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuklarımız,  gençlerimiz artık sinema izlemek ve buz pistinde kaymak için başka bir ilçeye gitmeyecek. Oditoryum, çok amaçlı salonlar, halk oyunları salonu ve kütüphanesiyle Sultangazili gençlerimiz tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayacak. Sultangazi’ye ikinci kültür merkezini kazandıran İBB Başkanımız Kadir Topbaş’a Sultangazililere gösterdiği değerden ve bize verdiği güçten dolayı teşekkür ediyorum” .

AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım da Sultangazi’ye kazandırılan kültür merkezinden dolayı İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ettiğini söyledi.

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş da yaptığı konuşmasında İstanbul’un çöp yığınlarından geçilmeyen bir ilden yaşam kalitesi yüksek bir medeniyetler şehrine dönüştüğünü söyledi. Sultangazi ilçesini önemsediklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sultangazi’yi yaşam kalitesi yüksek bir ilçeye dönüştürmek için hizmetlerimizi getirmeye devam etmekteyiz. Sultangazi Başkan Altunay ile birlikte yarınları bundan çok daha farklı bir ilçe olacak” ifadelerini kullandı.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ile ilçedeki sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanacağını kaydeden Başkan Topbaş, “Tiyatro, buz pisti, kütüphane, sergi ve toplantı salonlarıyla kültür merkezi yeni buluşma adresiniz olacak. Medeniyet bunlarla oluyor. Sultangazi ve İstanbul’u daha ileri seviyelere hep birlikte kavuşturmayı sürdüreceğiz” dedi.


 
HOCA AHMET YESEVİ KÜLTÜR MERKEZİ

Esentepe Mahallesi’nde inşa edilen  Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, 26 bin 766 m2 toplam inşaat alanıyla sosyal ve kültürel etkinliklerin yeni adresi oluyor.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde yer alan bölümler:
5 adet sinema salonu (698 kişilik)
Oditoryum (673 kişilik)
Çok amaçlı salonlar (170 kişilik)
Halk oyunları salonu (2 adet)
Kütüphane
7 adet atölye
Sergi salonu
Buz pateni pisti
Otopark

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Çanakkale İmanla İzah Edilebilir

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.