a

Sultangazi Kent Ormanlarını 2.5 Milyon Kişi Ziyaret Etti

İstanbul’un göbeğinde yer alan Sultangazi Kent Ormanları 2013 yılında 2,5 Milyon kişiyi ağırladı.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Mimar Sinan Kent Ormanı içerisinde yer alan ve Sultangazilileri doğayla buluşturan hobi bahçelerini ziyaret etti.

Bahçelerde incelemelerde bulunan Başkan Altunay, yapılan ekim dikimler hakkında bilgi aldı. “Anadolu’da kimsesi kalmamış, gidemiyorum diyenler için böyle bir uğraş alanı var.” diyen Başkan Altunay’a vatandaşlar da teşekkür etti.

cahitaltunay-hobi bahçelerinde-kahvaltı-2

Şehir hayatından uzaklaşarak doğayla özlem gideren Sultangazililer, insanların vakitlerini daha iyi değerlendirmelerine ve kendi ürünlerini yetiştirmelerine imkan sağlayan Başkan Altunay’a teşekkür etti. Ziyaretinde Sultangazililerle hobi bahçesinde kahvaltı yapan ve yetişen ürünlerin tadına bakan Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu dönem yapılması planlanan 3. Kent Ormanın da yeni hobi bahçelerinin yapılacağının müjdesini de verdi.

 

2013 yılında Mimar Sinan ve Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanlarını 2,5 Milyon insanın ziyaret ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Kent ormanlarımıza 2013 yılında 4’de 1’i Sultangazi, 4’de 3’ü de diğer ilçelerden olmak üzere toplam 2,5 Milyon insan ziyaret etti. Hedefimiz yeni dönemde bu rakamı 5 Milyona çıkarmak. Bu dönem 3. Kent Ormanı için Orman Bakanlığımızla 1.500 dönüm üzerine anlaşma yaptık. Şu anda tahsisi yapılıyor. 3. Kent Ormanımızı da bu dönem yaparak hedeflediğimiz 5 Milyon rakamına ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

cahitaltunay-hobi bahçelerinde-kahvaltı-

Bu dönem yapılması planlanan 3. Kent Ormanın da yeni hobi bahçeleri yaparak, çok daha fazla insana faydalı olmak için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Altunay, ” Bizim 36 Kilometrekare sınırlarımız var. 13 Kilometrekaresinde 500 bin nüfus yaşıyor. 23 Kilometrekaresi böyle sosyal donatı alanı olmaya müsait. Biz başladık. Bu yolda devam edeceğiz. Bizim ömrümüz yetmesede bizden sonra gelen devam eder.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Hüsn-ü Hat Sergisi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.