a

Sultangazi Erzurumlular Derneği’nden Açıklama; Milli İradenin Yanındayız

Başkanlığını İmdat Kamacı’nın yaptığı Sultangazi Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Baştabya Kışlası önünde basın toplantısı düzenleyerek, milli iradenin ve demokrasinin yanında olduklarını belirttiler.

15 Temmuz’da TSK’nın içinin sızmış FETÖ üyesi teröristlerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine Türk milleti ‘dur’ dedi. 15 Temmuz’dan bu yana meydanlardan ayrılmayan milletin darbe girşimine tepkileri devam ediyor. Sultangazi Erzurumlular Derneği yöneticileri Baştabya Kışlası önünde düzenledikleri basın toplantısında, “Recep Tayyip Erdoğan’ı size yedirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandılar. Baştabya Kışlası önünde vatandaşların demokrasi nöbetine ortak olan Sultangazi Erzurumlular Derneği Yöneticileri adına konuşan dernek başkanı İmdat Kamacı, “Erzurum kongresi 97 yıl önce yapıldı. Gazi Mustafa Paşa Erzurumlulara güvenerek yola çıktı. Ve o kongrede ‘Vatan bir bütündür. Asla Parçalanamaz’ gibi önemli bir karar alındı. Ülkemiz ne zaman kalkınma hamlesinde yükselişe geçse bu tür terör örgütleri, dış güçler demokrasimize zarar vermek adına düğmeye basmışlardır. Terör her zaman ülkemizin başına bela olmuştur.  Bu güçler 27 Mayıs darbesinden sonra 9 ay 27 gün süren sözde yargılama sürecinden sonra 17 Eylül 1961 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes’i idam etmişlerdir. Çünkü Adnan Menderes ile birlikte Türkiye bir sıçrama dönemi yaşıyordu. Yine rahmetli Turgut Özal döneminde de ülkemiz ekonomik alanda bir sıçrama yaşıyordu. Yine dış güçler devreye girmiş ve Özal zehirlenerek öldürülmüştü.

Bugün aynı senaryoyu bir kez daha yaşıyoruz. 14 yıldır Türkiye hem ekonomide, hem ulaşımda, hem sağlıkta büyük bir çağ atlamıştır, atlamaya da devam etmektedir. Bu gelişim ve sıçrama yine dış güçleri rahatsız etmiştir. Son olarak 15 Temmuz’da kuklası FETÖ-PDY aracılığıyla ülkemizin demokrasisine zarar vermek istediler. Ama başarılı olamadılar, Türk milletini hesaba katmadılar. Türk milleti darbe yapmak isteyenlere darbe yaptı ve tarihi yeniden yazdı.

sultangazi-erzurumlular-derneği

18 gündür meydanlardayız. Erzurumlular olarak şunu söylüyoruz, ‘Menderes’i aldınız, Özal’ı zehirlediniz, Erbakan Hoca’ya iyi birgün yaşatmadınız. Ama biz size Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyeceğiz.’Dış güçlerin kuklası olan terör örgütü FETÖ-PDY’yi lanetliyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Altunay; Nerede çürük elmalar varsa ayıklanıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.