a
  • Eminhaber.Org
  • Genel
  • Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Sakinleri Danıştay'da Davayı Açtı…

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Sakinleri Danıştay'da Davayı Açtı…

Sultangazi'de Riskli  Alan Mahkemeye Düştü…

 

İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir süre önce Riskli Alan ilan edilen yerle ilgili olarak mahalle sakinleri Danıştay'da dava açtı. Dava dilekçesi İstanbul Bahçelievler'de Bölge İdare Mahkemesi'ne  verildi. Davanın Ankara'da duruşmalı olarak yapılması istendi.

  

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri bugün 13.00'da mahallede toplanarak 5 otobüs ve 255 kişi ile dava dilekçesini vermeye gittiler.

 

Verilen dava dilekçesi hakkında açıklamada bulunan mahalle sakinlerinden Remzi Yılmaz “Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün deprem haritasında yer alan bilgiye göre mahallemiz 1. derece deprem bölgesi olarak gösteriliyor. Fakat daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen AKOM, İŞAT ve İMP gibi kurumsal örgütlenmelerin yanı sıra deprem odaklı iki önemli çalışma komuoyuna sunulmuştur. Bunlardan birincisi Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve İBB Deprem Müdürlüğü ortak çalışması ile hazırlanan JİKA çalışmasıdır. JİKA çalışmasına göre hazırlanan deprem riski haritasında Sultangazi İlçesi ve mahallemizin güvenli alan olduğu saptanmıştır. Dolayısıyla Resmi Gazete’de yayınlanan ve mahallemizi riskli alan ilan eden Bakanlar Kurulu kararı, bugüne kadar ilçemizle ve mahallemizle ilgili resmi kurumlar nezdinde sahip olunan rapor ve bilgilere aykırıdır. Bu nedenlerle 28 Ocak 2013 tarihinde kararlaştırılan ve Resmi Gazetede yayınlanmış olan Bakanlar Kurulu kararının iptali için dava açıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Gophaber.com

Tüm Yorumlar (1)
  • Fatih Mahlas
    11 yıl önce
    0 0

    Düşünecek ne var ki hemen geçiver chp ye sanada tam yakışır.Mhp den Ak partiye geçtiğinde Ak partiye düzdüğün methiyeler her kesin malumu.Ak partide aradığın avantaları bulamayanca ayrılma bahanelerine kargalar dahi güldü.Şimdide chp ye geçişte pek zorlanmasan gerekte,bu yaştan sonraki bu kadar fırıldaklığı çevrene nasıl anlatacaksın,merak konusu bu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi'de Zabıta Denetimleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.