a

Sultangazi CHP En Suskun Dönemini Yaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı kongresinin üzerinden yedi ay geçmesine ve ilçe yönetiminin büyük oranda değişmesine rağmen, Mustafa Tiryakioğlu başkanlığındaki yeni yönetim, adaptasyon sürecini bir türlü tamamlayamadı.

KONGRE HEYECANI ÇABUK BİTTİ

Aralık 2015 tarihinde iki adaylı gidilen ilçe kongresini 2 oy farkla Ali Acar’ın önünde kazanan Mustafa Tiryakioğlu ve ekibi, başlangıçta parti tabanı arasında bir heyecan yaşanmasına sebep olmuştu. Mahallelerde yapılan delegasyon seçimlerinde yaşanan kıyasıya yarış kongre salonuna kadar devam etmiş, kongre salonunda yapılan konuşmalar parti üyeleri tarafından uzun uzun alkışlanarak destek almıştı.

Oy verilme işleminin son dakikasına kadar devam eden heyecan, oyların sayılması sırasında doruğa çıkmıştı. Fazla çıkan bir oy’un divan kurulu başkanı tarafından yakılması sonucu oylar sayılmış ve Mustafa Tiryakioğlu sadece 2 oy farkla başkanlık ipini göğüslemişti. İlk günlerde yaşanan heyecanın atlatılmasından sonra CHP Sultangazi ilçe başkanlığı derin bir sessizliğe bürünerek, adeta sadece tabela partisi olmuştur.

ANA MUHALEFET OLDUĞUNU “UNUTAN” PARTİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke geneline yönelik olarak sürdürdüğü siyasetin takipçisi olmayı kendisine rol biçen Sultangazi İlçe Başkanlığı, yerel anlamda hiçbir sorunu irdelemeyerek ve hiçbir soruna çözüm üretemeyerek, ilçede ana muhalefet partisi olduğunu adeta unutmuş durumda.

KAMUOYUNDAN HABERSİZ, KAMUOYU ÇALIŞMASI

Kongrenin üzerinden geçen 7 ay içerisinde sadece Genel Başkanlarına yapıldığını iddia ettikleri bir haksızlığa karşı kamuoyu yaratmak için basın açıklaması yapmayı uygun gören CHP Sultangazi ilçe başkanlığı, bu basın açıklamasını kendi üyeleriyle ilçe başkanlığında yaparak, deyim yerindeyse malumun ilanından öteye gidememiştir.

MECLİS ÜYELERİYLE KÜSKÜNLÜĞÜN SEBEBİ NEDİR?

Sultangazi Belediye Meclisinde 7 meclis üyesi bulunan ve yerel anlamda da ana muhalefet partisi pozisyonundaki CHP Sultangazi ilçe başkanlığı, sebebi anlaşılmayan bir davranışla ve bir önceki yönetimin gösterdiği refleksle, meclis üyelerini yalnızlığa mahkum etmiş durumdadır. Her ayın ilk haftası yapılan ve ilçeyle ilgili çok önemli kararların görüşüldüğü ve oylandığı belediye meclisine misafir olarak bile katılmayan CHP ilçe başkanlığı, Ak Parti’nin her belediye meclisi toplantısı öncesi ilçe başkanının grup toplantısına iştirak etmesini bile kendisine örnek alamamıştır.

Belediye meclis üyelerinin verdiği sözlü ve yazılı önergelerden ve mecliste konuşulanlardan habersiz olan CHP Sultangazi İlçe Yönetimi, bizim manşetlere taşıdığımız konularda bile fikir beyanında bulunmaktan uzak durmuştur.

İLÇE GÜNDEMİNDEN UZAK

İlçenin kanayan yarası “Taş Ocakları” protestolarına katılmayan ve bu konuda en ufak bir açıklama yapmayan CHP Sultangazi ilçe başkanlığı, hali hazırda devam eden ve ilçede ikamet eden birçok insanın taraf olduğu mahkemelerle ilgili olarak siyaset üretmek bir yana, birkaç kelime yazılı açıklama bile yapmamıştır.

Ülke gündemini yakından ilgilendiren ve Sultangazi için de önemli bir sorun haline gelen başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, mülteci sorununa hayli mesafeli duran CHP Sultangazi ilçe başkanlığının bu sessizliğine anlam vermek oldukça güç.

İLÇE BASININDAN UZAK DURMANIN SEBEBİ NEDİR?

İlçede yayın yapan yerel basın mensuplarıyla arasına ciddi bir mesafe koyan CHP Sultangazi ilçe başkanlığı, mesela son dönemlerde yoğun yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarından sonra mağdur vatandaşları ziyaret etmek bir yana, adeta bu konuda istikrarlı sessizliğini sürdürmeyi tercih etmiştir.

Sonuç olarak 2008 yılında ilçe statüsü kazanan Sultangazi, bu güne kadar hiçbir dönem tanık olmadığı kadar sessiz sedasız bir CHP yönetimiyle tanışmıştır…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Terör Operasyonu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.