a

Sultangazi Belediyesi'nden Hayvanlara Özel Suluklar

İlçedeki parklara suluklar yerleştiren belediye ekipleri, sulukların otomatik olarak da doldurulmasını sağlıyor. Öte yandan Yayla Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Sultangazi Belediyesi ekipleri, kanadından yaralanan şahini tedavi etti. 


Havaların ısınmaya başlamasıyla canlıların su ihtiyacı giderek artış gösteriyor. Hayvanlar için hayati önem taşıyan su ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçen Sultangazi Belediyesi, sokak hayvanları için parklara suluklar yerleştirdi.


Sultangazi Kent Ormanları, Şehit Bekir Cömert, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Parkı ile Mehmet Akif  Ersoy Parkı başta olmak üzere 30 parka sokak hayvanlarının susuz kalmaması için suluklar konuldu. Hayvanların rahatlıkla erişebileceği şekilde monte edilen suluklar yerden 10-15 cm. yüksekliğe yerleştirildi. Parklardaki sulama sistemlerine bağlanan sulukların yaz boyunca otomatik dolumu yapılacak.


ŞAHİN’E İLK YARDIM


                  


Öte yandan Yayla Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Sultangazi Belediyesi ekipleri, kanadından yaralanan şahini tedavi etti.  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner ekiplerince 10 gün süren tedavisinden sonra, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne teslim edildi.


Hayvan severlerin ve belediye ekiplerinin desteğiyle tekrar hayata tutunmaya başlayan şahinin, hayatına devam etmesi sağlandı.     

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazili Gençlere Bilinçli Nesil Seminerleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.